- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (28.09.2019, 11:35)
- Teodor Bobei
PMP propune majorarea amenzii minime la 2.500 de lei pentru necombaterea ambroziei
Deputatul PMP Marius Paşcan a depus, la Senat, un proiect care majorează pragul minim al amenzilor de la 750 lei la 2.500 lei pentru propietari sau autorităţile care nu iau măsuri în combaterea ambroziei. Dacă propietarul nu intră în legalitate în şapte zile, atunci este sanţionat cu 500 lei pe zi.
Urmărește
864 afișări
Un partid propune majorarea amenzii minime la 2.500 de lei pentru necombaterea ambroziei
Iniţiativa legislativă este susţinută de mai mulţi parlamentari PMP, PNL, PSD, UDMR şi modifică Legea 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, în sensul majorării cuantumului minim al amenzilor.
"Constituie contravenţie nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole şi se sancţionează cu amendă de la 2.500 la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice", arată liderul deputaţilor PMP în proiectul de lege.
Totodată, odată cu aplicarea sancţiunii contravenţionale, proprietarul sau deţinătorul de terenuri, administratorul de drumuri publice, căi ferate, lacuri, sisteme de irigaţii, sau bazine psicicole, are la dispoziţie şapte zile pentru a intra în legalitate, fiind aplicată o amendă de 500 de lei pentru fiecare zi de întârziere până la îndeplinirea dispoziţiilor din lege.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Conform proiectului, verificarea şi constatarea nerespectării prevederilor vor fi făcute de către o comisie mixtă, constituită prin ordinul prefectului, formată din specialişti desemnaţi din cadrul direcţiillor de agricutură judeţene, direcţiilor judeţene de sănătate publică şi autorităţii publice locale pe a cărei rază teritorială se face controlul.
Iniţiatorii argumentează, în expunerea de motive, faptul că responsabilitatea persoanelor fizice şi juridice nu a ajuns la un nivel acceptabil în urma actualei reglementări normative, unul dintre motive fiind cuantumul şi modalitatea complexă de aplicare a sancţiunii, complexitate care generează vicii în aplicare sancşiunii şi, pe cale de consecinţă, contestarea proceselor verbale de constatare a contravenţiei la instanţele de judecată.
"Reglementarea la nivel primar a combaterii buruienii ambrozia arată importanţa acestui demers şi gravitatea efectelor dăunătoare pe care această plantă le are asupra sănătăţii unui număr semnificativ al populaţiei atât din mediul urban cât şi rural", susţine iniţiatorul, în expunerea de motive.
Proiectul de lege a fost înregistrat la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.
La începutul lunii februarie 2018, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege care vizează combaterea ambroziei, potrivit căruia cei care nu iau măsurile necesare pentru a evita instalarea şi răspândirea acestei plante vor fi amendaţi cu sume de până la 20.000 de lei.
Nerespectarea prevederilor impuse constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment.
"Constituie contravenţie nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole care nu se conformează prevederilor din avertisment şi se sancţionează cu amendă de 750 de lei la 5.000 de lei, pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 5.000 de lei la 20.000 de lei pentru persoanele juridice", potrivit proiectul adoptat de către deputaţi, anul trecut.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Candidatul Cataramă lansează mobilier pentru prezidenţiale: Salteaua Iohannis, scaunul Dăncilă sau noptiera Cumpănaşu | VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe