- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.07.2019, 19:51)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PMP va sesiza Avocatul Poporului privind ordonanţa de urgenţă pe Codul administrativ
Preşedintele PMP Eugen Tomac a anunţat, joi, că partidul va sesiza Avocatul Poporului cu privire la ordonanţa de urgenţă pe Codul administrativ. El a precizat că actul normativ practic oficializează limba maghiară ca a doua limbă în România, ceea ce este inacceptabil.
Urmărește
216 afișări
PMP va sesiza Avocatul Poporului privind ordonanţa de urgenţă pe Codul administrativ
„Am hotărât să sesizăm Avocatul Poporului în ceea ce priveşte Codul criminal administrativ pe care l-a adoptat Guvernul Dăncilă. E o premieră pentru România post-decembristă pentru că niciodată o decizie a Guvernului nu a stat nepublicată mai bine de 10 zile de la adoptarea ei. Este un lucru foarte grav, pentru că este vânzare de ţară ceea ce s-a întâmplat la Palatul Victoria. Este inadmisibil ca un Guvern străin, cum Guvernul de la Budapesta să îi dicteze Guvernului României ce trebuie să facă în ceea ce priveşte interesele României”, a afirmat Eugen Tomac, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PMP, joi, la Parlament.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
Liderul PMP a mai spus că toate statele membre ale Uniunii Europene au politici interne foarte clare referitoare la limba oficială a ţării, dând exemplul Franţei unde deşi trăiesc sute de minorităţi, nu vin să ceară drepturi contrare legislaţiei europene.
„Toate statele UE au politici interne extrem de clare în ceea ce priveşte legislaţia limbii oficiale a statului. Prin acest şiretlic politic practic Guvernul Dăncilă a încercat să oficializeze limba maghiară drept a doua limbă de stat, lucru inacceptabil. O considerăm o vânzare de ţară şi din acest punct de vedere credem că limita în ceea ce priveşte cedarea politică a ajuns mult prea jos. Nu o să vedeţi niciodată în Franţa, unde trăiesc sute de minorităţi că oamenii vin şi cer asemenea drepturi care nu au nimic în comun cu legislaţia europeană. Fiecare stat are politica sa. Limba română e limbă oficială a UE şi pentru orice cetăţean, indiferent de etnia din care face parte, trebuie să fie o onoare să folosească limba română în cadrul instituţiilor statului român, că ne referim la consilii judeţene, primării, ş.a.m.d. Nu văd o problemă în a îţi asuma un respect şi o loialitate faţă de limba oficială a statului este inadmisibilă”, a explicat Tomac.
El a adăugat că „Guvernul de la Budapesta are suficiente probleme acasă, nu ar trebui să ne dicteze şi la Bucureşti ce să facem. Deci din acest punct de vedere credem că e o cedare inacceptabilă şi nu are nicio justificare politică”.
Guvernul a adus modificări pentru clarificarea procedurii legate de trecerea unui bun din domeniul public al statului în cel al unităţilor administrativ teritoriale. Astfel ministerele pot iniţiat actul normativ pentru procedura mutării bunului respectiv din domeniul public în cel al unităţilor administrativ teritoriale.
A fost modificat şi articolul 94 referitor la folosirea limbii minorităţilor naţionale, în sensul în care autorităţile locale pot decide, prin hotărâri de consiliu, utilizarea limbii minorităţilor în unităţile administrativ teritoriale şi în cazul în care nu este atinsă ponderea de peste 20% de reprezentare.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Fifor, despre sancţionarea lui Orban: Îl rugăm să se gândească mai bine când vorbeşte în public
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe