- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.10.2019, 18:01)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PNL ar vrea ca votul de învestitură pentru noul Guvern să aibă loc pe 30 octombrie, iar PSD pe 4 noiembrie
Liberalii ar vrea ca votul de învestitură pentru noul Guvern să fie dat într-un plen reunit al Parlamentului, miercuri, 30 octombrie. Cu toate acestea, PSD ar vrea ca votul să fie dat de Legislativ luni, 4 noiembrie au declarat surse parlamentare, pentru MEDIAFAX.
Urmărește
1083 afișări
PNL vrea votul de învestitură pentru noul Guvern pe 30 octombrie, PSD pe 4 noiembrie
Potrivit surselor citate, PSD ar vrea ca Birourile permanente reunite să aprobe următorul calendar: audierea miniştrilor marţea, miercurea şi joia viitoare, iar votul să fie dat luni, 4 noiembrie.
În schimb, premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, marţi, că ar vrea ca votul de învestitură să fie marţea sau miercurea viitoare, respectiv pe 29 sau 30 octombrie.
„Propunerea noastră a fost să susţinem un calendar de învestitură cât mai rapid. Luni cel mai probabil vor fi convocate Birouri permanente reunite. Audierea miniştrilor luni, dacă este posibil şi marţi dimineaţă. După ora 14.00 să fie votul de învestitură. Dacă nu este posibil,să fie luni după-amiaza şi marti audierile candidaţilor la funcţia de miniştri şi miercuri votul de învestitură”, a afirmat Ludovic Orban, marţi, la Parlament, după negocierile cu USR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Constituţia prevede că prim-ministrul desemnat va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.
Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Birourile permanente stabilesc data şedinţei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului, luând totodată măsuri pentru convocarea deputaţilor şi senatorilor.
Fiecare candidat pentru funcţia de ministru, înscris în lista Guvernului, va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru. În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care îl vor prezenta candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Respectivele avize vor fi depuse la cele două birouri permanente care dispun difuzarea lor deputaţilor şi senatorilor.
Dacă, în urma audierii, un candidat pentru funcţia de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o nouă propunere sau poate să menţină propunerea iniţială. Dacă prim-ministrul desemnat a nominalizat o altă persoană pentru funcţia de ministru, respectiva persoană va fi audiată iar votul pentru acordarea încrederii Guvernului se va da după depunerea unui nou aviz.
Pentru a trece, Guvernul propus are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor din Parlament, adică 233 dintre totalul de 465. Votul este secret şi se exprimă prin bile.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36