- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.05.2018, 13:20)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PNL critică legea finanţării partidelor
Deputatul PNL, Gabriel Andronache, critică decizia PSD de a modifica legea privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale.
Urmărește
114 afișări
PNL critică legea finanţării partidelor
"PSD a călcat în picioare deciziile CCR pentru a putea cheltui, în mod nelegal şi fără limită, bani în viitoarele campanii electorale. Astfel, a modificat Legea nr.334/2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale în sensul ca sumele cheltuite ilegal sau peste plafonul legal să nu mai fie confiscate. PSD a menţinut numai o amendă modică pentru ilegalităţile săvârşite în campania electorală", transmite Gabriel Andronache într-un comunicat remis MEDIAFAX..
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Andronache mai spune că CCR a declarat legea neconstituţională în ansamblul său arătând că „situaţia determinată de constatarea neconstituţionalităţii legii în ansamblul său [...] are un efect definitiv cu privire la acel act normativ, consecinţa fiind încetarea procesului legislativ în privinţa respectivei reglementări".
De aceea, "opţiunea legiuitorului de a legifera în materia în care Curtea Constituţională a admis o sesizare de neconstituţionalitate cu privire la o lege în ansamblul său presupune parcurgerea tuturor fazelor procesului legislativ prevăzut de Constituţie şi de regulamentele celor două Camere ale Parlamentului”.
"Cu tupeu, PSD, a încălcat acest paragraf din decizia CCR nr.718/2017 şi a continuat procedura legislativă după decizia CCR şi a adoptat din nou legea declarată, anterior, neconstituţională în ansamblul său. Practic PSD vrea sa demonstreze că o lege neconstituţională poate intra în vigoare. O astfel de sfidare a CCR nu a mai existat până în prezent din partea majorităţii parlamentare", mai spune Andronache.
Gabriel Andonache mai anunţă că PNL nu va rămâne indiferent la încălcarea Constituţiei şi va ataca la CCR această lege care ne dă liber la cheltuieli nelegale în campania electorală.
Proiectul a trecut miercuri de Camera Deputaţilor.
O altă modificare care viza aceeaşi lege a fost susţinută, la finalul lui 2017, de către 50 de paramentari PNL, de această dată fiind vorba despre subvenţii.
În plenul din 19 decembrie 2017, Camera Deputaţilor a votat, în calitate de for decizional, iniţiativa legislativă a deputatului PSD Mircea Drăghici, prin care a fost modificată Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, conform datelor de pe site-ul Camerei. Astfel, a fost schimbată prevederea "partidele politice primesc anual subvenţie de la bugetul de stat, în condiţiile legii" în "suma alocată anual partidelor politice de la bugetul de stat este de cel puţin 0,01% şi de cel mult 0,04% din produsul intern brut". Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe 16 ianuarie. Iniţiativa legislativă care a modificat Legea privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale a fost adoptată cu 222 voturi "pentru", 24 "împotrivă" şi şase abţineri. Din 51 de deputaţi liberali, unul singur a votat împotriva legii amintite.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:54
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112