PNL Iaşi a decis lista pentru alegerile parlamentare. Un senator pleacă din partid, nemulţumit de cum a fost întocmită lista

  • Comitetul Director Judeţean şi Comitetul de Coordonare Judeţean al PNL Iaşi au votat marţi lista candidaţilor pentru Parlamentul României.
  • Liderul filialei PNL Iaşi, Alexandru Muraru, deschide lista la Camera Deputaţilor.
  • Senatorul Liviu Brătescu a anunţat că pleacă din PNL.
Urmărește
1220 afișări
Imaginea articolului PNL Iaşi a decis lista pentru alegerile parlamentare. Un senator pleacă din partid, nemulţumit de cum a fost întocmită lista

Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi

„Această listă este rezultatul unei competiţii interne pe reguli stabilite la nivel naţional şi valabile pentru fiecare organizaţie şi analiza activităţii candidaţilor în ultimii patru ani”, a transmis PNL Iaşi într-un comunicat de presă.

„Venim astăzi în faţa ieşenilor cu cea mai bună listă pe care PNL Iaşi o poate propune, compusă din colegi foarte bine pregătiţi profesional şi cu un background politic şi moral ireproşabil”, a declarat deputatul Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi.

La Senat, lista este deschisă de Lucian Rusu, în prezent secretar general adjunct al Guvernului, pe locul doi e Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internaţional din Iaşi, iar pe trei e Petronela Nechita, medic psihiatru la Institutul de Psihiatrie „Socola”.

La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de Alexandru Muraru, preşedintele filialei judeţene a PNL, pe locurile următoare fiind Sorin Afloarei, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Sorin Năcuţă, în prezent deputat, şi Luciana Antoci, Inspectorul general şcolar din Iaşi.

Liviu Brătescu pleacă din PNL 

Senatorul Liviu Brătescu este nemulţumit de cum a fost întocmită lista pentru parlamentare şi a anunţat pe Facebook că pleacă din PNL.

„Nu mi-am închipuit niciodată că, după 25 de ani în PNL, voi fi nevoit să plec. Toată tinereţea şi apoi viaţa de om matur mi le-am dedicat în foarte mare măsură celor două mari pasiuni, istoria şi politica. Nu vă vorbesc acum despre istorie. Vă vorbesc despre implicarea în viaţa comunităţii, în munca la proiecte, în participarea la luptele electorale. Vorbesc despre ani şi ani de zile de implicare şi care m-au făcut totuşi ca astăzi să mă aştept la o evaluare corectă a activităţii mele. Nu pot fi de acord cu lista propusă de conducerea PNL Iaşi pentru că nu are la bază criterii transparente şi corecte de întocmire”, a scris senatorul pe Facebook.

Brătescu spune că i s-ar fi propus locul patru pe lista la Camera Deputaţilor.

„Am refuzat propunerea conducerii filialei Iaşi de a ocupa locul patru la Camera Deputaţilor pe o listă în care nu cred. Sunt astfel nevoit după 25 de ani de politică liberală, să îmi anunţ demisia din Partidul Naţional Liberal Iaşi. Voi reflecta în aceste zile cu privire la viitorul meu politic”, a adăugat Liviu Brătescu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici