PNL, îngrijorat de "posibila deteriorare a capacităţii de discernământ" a premierului Emil Boc

PNL îşi exprimă îngrijorarea faţă de "posibila deteriorare a capacităţii de discernământ" a premierului Emil Boc, recomandându-i ca, pe fondul acesteia, să renunţe la funcţia pe care o deţine înainte de a pune în pericol România şi siguranţa naţională.

8 afișări

PNL precizează, într-un comunicat remis marţi agenţiei MEDIAFAX, că a luat act de declaraţiile făcute la Ploieşti de către premierul Emil Boc, potrivit căruia liderul PNL Crin Antonescu ar "încuraja hoţia" prin faptul că apreciază proiectul Guvernului privind confiscarea averilor ilicite mai blând decât cel propus de Uniunea Social-Liberală.

"Observăm că din cauza numeroaselor pangilici tăiate în ultimul interval de timp, la temperaturile foarte ridicate ale verii, din cauza efortului de a număra săptămână de săptămână, bucată cu bucată, zeci de mii de contracte de muncă proaspăt semnate, din cauza extenuării prin repetarea mecanică a unor teze propagandistice simpliste, domnul Boc începe să aibă serioase fracturi de logică. Pentru că doar aşa se poate explica o asemenea declaraţie, în care este considerată o încurajare a hoţiei susţinerea unui proiect mai dur decât cel al Guvernului în privinţa sancţionării dobândirii ilicite a averii", susţine PNL.

"PNL îşi exprimă îngrijorarea faţă de posibila deteriorare a capacităţii de discernământ a domnului Boc, recomandându-i ca, pe fondul acesteia, să renunţe la funcţia pe care o deţine înainte de a pune în pericol România şi siguranţa naţională", se mai arată în comunicat.

Premierul Emil Boc i-a criticat, luni, la Ploieşti, pe liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu, despre Ponta spunând că "încurajează furtul şi frauda", iar pe Antonescu acuzându-l că "încurajează hoţia".

"Am constatat două lucruri: pe de o parte, domnul Ponta îi încurajează pe elevi la bacalaureat să copieze, că asta e singura sursă de a putea reuşi în viaţă şi a fost extrem de revoltat când s-a aplicat un bacalaureat corect în România, deci încurajând indirect furtul şi frauda. Acelaşi lucru îl face şi domnul Antonescu, încurajând hoţia prin faptul că apreciază proiectul Guvernului mai blând în privinţa confiscării averilor ilicite decât proiectul USL", a spus Emil Boc luni, la Ploieşti, la finalul unei întâlniri cu oameni de afaceri din Prahova.

Premierul a precizat că, în timp ce proiectul Guvernului permite confiscarea averilor pentru fapte de corupţie, proiectul USL nu permite confiscarea averilor pentru fapte de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici