PNL insistă pentru obţinerea unei declaraţii a Parlamentului faţă de mesajele unor lideri ungari

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial vineri, 25 martie.)

4 afișări

PNL va continua demersurile pentru obţinerea unei declaraţii a Parlamentului faţă de mesajele unor lideri ungari, care "au jignit grav poporul român", a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Târgu Mureş, deputatul liberal Eugen Nicolăescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Nicolăescu a spus că iniţiativa PNL în vederea obţinerii unei declaraţii a Parlamentului faţă de mesajele unor lideri ungari a fost blocată şi tergiversată de parlamentarii PDL şi UDMR, însă liberalii vor continua demersurile în acest sens, chiar lunea viitoare.

"Acţiunea PNL de a se obţine o declaraţie a Parlamentului României împotriva unor lideri ungari care n-au ţinut cont şi au jignit grav poporul român şi demnitatea acestei ţări a fost blocată de PDL şi UDMR. Am cerut, luni, Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să se dezbată în regim de maximă urgenţă o declaraţie a Camerei Deputaţilor pe această temă, o declaraţie care să blocheze unele afirmaţii cu tentă naţionalistă, deseori cu conotaţie iredentistă, din partea unor lideri ai Republicii Ungare. Ni s-a promis, la Biroul Permanent, că se va repartiza solicitarea noastră Comisiei de afaceri externe, care să-şi pună un punct de vedere pe textul declaraţiei şi mai departe aceasta să intre în plenul Camerei Deputaţilor", a spus Nicolăescu.

El a precizat că şedinţa respectivei comisii nu a putut avea loc, în lipsa cvorumului, la termenul de miercuri, întrucât reprezentanţii puterii, ai majorităţii parlamentare, n-au dorit să participe.

Liderul liberal a spus că partidul va continua să ceară adoptarea declaraţiei, chiar şi fără punctul de vedere al comisiei de specialitate.

"Din lipsă de cvorum, şedinţa n-a avut loc şi în speţă declaraţia n-a putut să fie adoptată în comisie, ca să poată să fie înaintată mai departe plenului. Vom continua luni aceste demersuri şi, dacă Biroul Permanent nu va fi capabil să ia o decizie, vom solicita plenului Camerei Deputaţilor să discutăm şi să adoptăm o asemenea declaraţie fără un punct de vedere al comisiei de specialitate. Pentru că asta e o tergiversare şi o lipsă de respect a reprezentanţilor majorităţii parlamentare faţă de poporul român", a susţinut Nicolăescu.

El a precizat că se referă la mesajele preşedintelui Parlamentului ungar, Kover Laszlo, ale vicepremierului ungar Semjen Zsolt şi la "transcrierea absurdă" a mesajului premierului Ungariei, Orban Viktor, de către soţia ambasadorului acestei ţări la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici