- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (24.08.2010, 19:25)
- Adelina Dragomir , Adelina Dragomir ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PNL: Legea ANI adoptată de plenul Senatului conţine prevederi neconstituţionale
PNL susţine că Legea ANI adoptată marţi de plenul Senatului conţine prevederi neconstituţionale şi că PSD a rămas la linia politică din 2004 "când refuza să promoveze" orice demers legislativ privind controlului averilor şi conflictului de interese.
Urmărește
23 afișări
PNL: Legea ANI adoptată de plenul Senatului conţine prevederi neconstituţionale
"Partidul Naţional Liberal consideră că sistemul politic românesc are nevoie de o lege care să reglementeze un control strict al averilor demnitarilor, dar atrage atenţia că legea privind Agenţia Naţională de Integritate adoptată marţi de plenul Senatului conţine prevederi neconstituţionale", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de PNL, semnat de purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Mihai Voicu.
În opinia liberalilor, este "suspect" modul în care guvernanţii au promovat legea ANI "sub această formă, neconstituţională".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
"Ne exprimăm temerea că au adoptat-o în această formă, pentru ca, într-o eventulă contestare a unui verdict dat de ANI, clientela portocalie să aibă câştig de cauză", menţionează comunicatul.
Liberalii apreciază că un control "real, eficient" al integrităţii demnitarilor nu poate fi realizat dacă nu este reglementată şi declaraţia de interese.
"Partidul Naţional Liberal constată că PSD a rămas la linia politică din 2004 când refuza să promoveze orice demers legislativ privind controlului averilor şi conflictului de interese, ceea ce a pus în pericol aderarea României, la termen, la Uniunea Europeană", se mai arată în comunicat.
Legea ANI a fost votată, marţi după-amiază, de plenul Senatului, cu 78 voturi "pentru" şi o abţinere, actul normativ fiind adoptat în forma propusă de Cameră, după ce senatorii au respins amendamentul privind exceptarea liderilor sindicali de la obligaţia de a depune declaraţii de avere.
Forma Legii ANI pe care Senatul a adoptat-o marţi este aceeaşi cu textul adoptat de Camera Deputaţilor, la propunerea Guvernului şi a Ministerului Justiţiei.
În noua formă a Legii ANI se revine la la înfiinţarea comisiilor de anchetă de pe lângă Curţile de Apel, şi se stabileşte un singur formular al declaraţiei de avere, care, în forma în care va fi făcută publică va avea datele de identificare blurate, pentru respectarea deciziilor Curţii Constituţionale.
Formularul declaraţiei de avere va conţine date legate de bijuterii, conturi, case, singurul lucru care nu va apărea fiind adresa imobilelor.
Vor trebui declarate contractele derulate cu statul de către demnitari, în declaraţiile de interese.
De asemenea, prin noul text al Legii ANI se reintroduce termenul de trei ani în care Agenţia poate face verificări.
Textul adoptat marţi va fi trimis preşedintelui pentru promulgare, Senatul fiind Cameră decizională.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe