PNL nu participă la şedinţa convocată de Firea pentru demiterea RATB: ''Este o vendetă internă a PSD, o reîmpărţire a influenţei''

Grupul Partidului Naţional Liberal din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti nu participă la şedinţa convocată în termen de 14 ore de către Primarul Gabriela Firea, care are drept scop demiterea şi înlocuirea Consiliului de Administraţie (CA) al RATB. Conducerea RATB a fost numită în urmă cu un an la propunerea primarului interimar Răzvan Sava,

Urmărește
1859 afișări
Imaginea articolului PNL nu participă la şedinţa convocată de Firea pentru demiterea RATB: ''Este o vendetă internă a PSD, o reîmpărţire a influenţei''

PNL nu participă la şedinţa convocată de Firea pentru demiterea RATB: ''Este o vendetă internă a PSD, o reîmpărţire a influenţei''

''Schimbarea unui CA al unei regii din subordinea PMB nu reprezintă o problemă care să facă obiectul şedinţelor “de îndată”'. Un nou CA, chiar şi interimar, trebuie selectat cu grijă, prezentat publicului şi doar apoi votat în Consiliul General; Acest proces nu se poate face în 14 ore, intervalul de timp de la convocarea CGMB şi şedinţa de a doua zi a CGMB. RATB este o regie cu un buget enorm (de 593 milioane de lei pe 2016), mai mare decât al municipiilor Braşov, Sibiu sau Ploieşti. Un consiliu de administraţie al RATB, chiar şi interimar, are pe mâini o regie cu un buget imens şi trebuie să fie populat de oameni competenţi. Aceştia nu pot fi selectaţi în noaptea de dinaintea numirii lor'', argumentează liberalii prin intermediul unui comunicat de presă.

PNL susţine că schimbarea acestui CA, numit de către PSD în vechiul Consiliu General, reprezintă doar ''o vendetă internă a PSD, o reîmpărţire a influenţei între diferitele lor grupuri politice asupra regiilor şi companiilor Bucureştiului''.

Liberalii insistă că înlocuirea CA al RATB trebuie să aibă o bază legală solidă şi să se facă cu respectarea legii 111/2016 (referitoare la managementul privat al companiilor).

''Faptul că directorul general al regiei a plecat în concediu fără să o anunţe pe doamna primar nu reprezintă un temei legal suficient. O societate de calibrul RATB nu poate sta într-un singur om, trebuie să acţioneze pe baza unor proceduri interne puse la punct în caz de vreme rea, etc. În acest caz doamna primar trebuia să sesizeze CA-ul existent şi acesta să ia măsuri dacă activitatea RATB a fost neconformă, în urma unei analize'', este părerea liderului consilierilor PNL, Ciprian Ciucu, despre motivele invocate de Firea pentru demiterea CA.

Potrivit sursei citate, Consiliul general trebuie să demareze urgent selecţia unor membri profesionişi ai CA al RATB şi să publice scrisoarea de aşteptări a acţionariatului cu privire la viitorii administratori.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut vineri seara demiterea Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) pentru că nu a luat măsurile necesare pe vreme rea.

"Am convocat sâmbătă, la ora 09.30, o şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pe ordinea de zi aflându-se demiterea consiliului de administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) pentru neîndeplinirea sarcilor privind vremea rea", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, după şedinţa comandamentului de iarnă, organizată la sediul Poliţiei Locale Bucureşti.

Edilul a precizat că, în timp ce principalele artere din Capitală au fost curăţate şi s-a putut circula, foarte multe dintre staţiile regiei nu au fost curăţate, iar directorul RATB a fost plecat în concediu fără să anunţe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici