PNL, primul partid înscris pe buletinele de vot pentru europarlamentare

PNL va fi primul partid înscris pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, pe următoarele poziţii aflându-se UDMR, PDL, PSD+PC, PNŢCD, FC, PRM, candidaţii independenţi Elena Băsescu şi Pavel Abraham ocupând locurile opt, respectiv nouă pe buletine.

Urmărește
150 afișări
Imaginea articolului PNL, primul partid înscris pe buletinele de vot pentru europarlamentare

PNL, primul partid înscris pe buletinele de vot pentru europarlamentare

Ordinea partidelor şi a alinaţelor politice şi a candidaţilor independenţi pe buletinele de vot a fost stabilită, joi, prin tragere la sorţi, realizată de preşedintele BEC, Vasile Alixandri.

Potrivit Legii 33 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, în prima etapă a tragerii la sorţi au fost incluse doar formaţiunile politice care au, în prezent, membri în Parlamentul European, respectiv PNL, PDL, Alianţa Electorală PSD+PC şi UDMR.

În a doua etapă a tragerii la sorţi au fost luate în calcul listele partidelor care nu au membri în Parlamentul European, respectiv Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, PRM şi Forţa Civică.

Candidaţii independenţi sunt trecuţi la sfârşitul buletinului de vot, în ordinea înregistrării candidaturilor.

Preşedintele BEC a extras plicurile având în interior numele formaţiunilor politice care au propus candidaţi pentru alegerile europarlamentare, dintr-un bol transparent din sticlă.

La prima rundă de trageri la sorţi, reprezentantul în BEC al Forţei Civice, Victor Burlacu, a protestat faţă de modalitatea de extragere a plicurilor din bol. "Mi-e greu să cred că n-aş putea să identific, spre exemplu, PNL sau PDL", a protestat el.

"Atunci vă rog să o faceţi!", a replicat preşedintele BEC.

Burlacu a susţinut, în continuare, că ar fi trebuit făcute mai multe bileţele şi, prin încercări succesive, să fie stabilită ordinea pe buletinul de vot şi nu să se aleagă dintr-un număr atât de mic de plicuri.

"Haideţi să efectuaţi dumneavoastră extragerea", i-a cerut preşedintele BEC lui Burlacu, propunerea sa fiind urmată însă de protestele celorlalţi membri ai BEC, care au arătat că, potrivit legii, tragerea la sorţi trebuie făcută de preşedintele Biroului.

Tragerea la sorţi a avut loc după ce, miercuri, 29 aprilie, candidaturile pentru alegerea celor 33 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European au rămas definitive.

Potrivit legii privind alegerile europarlamentare, candidaturile definitive au fost aduse la cunoştinţa publică prin afişare la sediul Biroului Electoral Central, la sediiile birourilor electorale constituite, precum şi prin intermediul Societăţii Române de Televiziune şi al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici