PNL, PSD şi UDMR Braşov au semnat un protocol de colaborare

PNL, PSD şi UDMR au semnat, duminică, un protocol de colaborare pentru judeţul Braşov, conform căruia cele trei formaţiuni politice îşi vor acorda sprijin reciproc atât în Consiliul Judeţean şi consiliile locale, cât şi pentru alegerea primarilor din cele 29 de localităţi, în turul al doilea.

Urmărește
59 afișări
Imaginea articolului PNL, PSD şi UDMR Braşov au semnat un protocol de colaborare

PNL, PSD şi UDMR Braşov au semnat un protocol de colaborare

Preşedinţii PNL, PSD şi UDMR din Braşov au anunţat semnarea unui protocol de colaborare în vederea susţinerii reciproce în Consiliul Judeţean, în consiliile locale, dar şi pentru turul al doilea în cele 29 de localităţi pentru care primarii nu au fost stabiliţi din primul tur.

Preşedintele PNL, Aristotel Căncescu, a anunţat că acolo unde în turul al doilea se vor înfrunta candidaţi din partea celor trei partide, "va fio o competiţie civilizată", însă a declarat că la Holbav, de exemplu, "PNL nu are şanse cu reprezentantul PSD", aşa că nici campania liberalilor nu va fi foarte puternică.

Cei trei preşedinţi au făcut public, într-o conferinţă de presă, că unul dintre punctele protocolului prevede ca preşedintele reales al Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu (PNL), să aibă doi vicepreşedinţi din rândul candidaţilor propuşi de PSD şi UDMR.

Attila Covacs (UDMR) şi Constantin Niţă (PSD) au declarat însă că nu s-au gândit deocamdată pe cine vor nominaliza pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean.

Preşedinţii celor trei partide au declarat că au purtat negocieri şi cu PDL însă, în final, varianta unei colaborări PNL-PSD-UDRM a părut cea mai bună.

"În ciuda diferenţelor de platformă şi de program, s-au găsit elemente pentru finalizarea unui protocol în care să ne regăsim şi noi cu propunerile electorale pe care le-am avut. Mă refer aici la aeroport, la ocolitoarele Braşovului, Codlei, Făgăraşului, Săcelelor, la parcul industrial Prejmer", a declarat preşedintele PSD Braşov, deputatul Constantin Niţă, care a apreciat oferta venită din partea PNL şi UDMR ca fiind "mai tentantă".

La rândul său, preşedintele UDMR Braşov, Attila Covacs a justificat opţiunea pentru această variantă prin faptul că PNL-PSD-UDMR reprezintă "o alianţă de viitor", care s-ar putea repeta şi la alegerile parlamentare din toamnă.

"Protocolul de la Braşov este o colaborare care arată spre viitor, spre alegerile parlamentare, unde văd lucrurile oarecum similare", a declarat Covacs, care este de părere că o astfel de colaborare s-ar putea repeta la alegerile generale.

După primul tur, s-au stabilit primari în 29 din 58 de localităţi braşovene, PNL, PSD şi UDMR reuşind să câştige în 11, 6, respectiv o localitate. În restul de 29 de localităţi din judeţul Braşov care intră în turul 2 pentru alegerea primarilor, PNL are 15 candidaţi, PSD 12, iar UDMR 3. În trei unităţi administrativ-teritoriale, lupta pentru desemnarea primarului se va da între PNL şi PSD, iar într-o localitate, între PNL şi UDMR. Alţi candidaţi la primăriile din Braşov sunt de la PD-L (21), PNŢCD (2), PC (2), PNG-CD (1), PCM (1) şi un iindependent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici