- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (25.02.2016, 12:51)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PNL se opune înfiinţării comisiei parlamentare de anchetă privind Complexul Energetic Hunedoara
PNL nu va face parte din comisia de anchetă a situaţiei Complexului Enegetic Hunedoara şi se va opune înfiinţării acesteia, a declarat, joi, deputatul PNL Bogdan Ţîmpău, afirmând că demersul UNPR îşi propune să ascundă autorii morali ai dezastrului de la CEH.
Urmărește
470 afișări
PNL se opune înfiinţării comisiei parlamentare de anchetă privind Complexul Energetic Hunedoara (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)
''Constituirea acestei comisii de anchetă (a situaţiei Complexului Enegetic Hunedoara, cerută de UNPR.n.r.) are un singur scop, ascunderea adevărului de către autorii morali ai dezastrului economic din judeţul Hunedoara. (…) PNL nu va face parte din comisie şi se va opune în Biroul Permanent înfiinţării acestei comisii de anchetă'', a declarat deputatul PNL Bogdan Ţîmpău, într-o conferinţă de presă referitoare la situaţia Complexului Energetic Hunedoara şi poziţia PNL privind comisia de anchetă propusă de UNPR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
''Considerăm că această comisie de anchetă este un demers sută la sută demagogic'', a punctat el.
Bodgan Ţimpău a mai spus că, lunând în calcul actuala configuraţie a Parlamentului, comisia de anchetă ar fi controlată de UNPR şi PSD.
El a susţinut că în momentul înfiinţării CEH, în anul 2012, compania nu avea nicio datorie, iar după patru ani de management PSD are ''pierderi de 1 milion de lei pe zi, datorii de peste 1,6 miliarde de lei şi are popriri pe toate conturile''.
''Luna trecută (ianuarie-n.r.), a intrat în insolvenţă. Pentru această situaţie există două tipuri de responsabilităţi, o responsabilitate managerială şi una politică. Responsabilitatea managerială este evident că aparţine celor care au ocupat funcţiile de management de la înfiinţare până în prezent la Complexul Enegetic Hunedoara. Responsabilitatea politică aparţine celor care au girat managementul politic de la înfiinţare până în prezent. Este vorba despre domnul deputat Laurenţiu Nistor, preşedinte PSD Hunedoara şi de domnul senator Haralambie Vochițoiu, preşedinte UNPR Hunedoara'', a spus Ţîmpău.
La rândul său deputatul PNL Carmen Hărău a susţinut că înfiinţarea acestei comisii se anchetă ''va deruta angajaţii şi conducerea CEH'', afirmând că minerii din Valea Jiului vor fi ''manipulaţi să facă acţiuni greviste pe fondul disperării''.
Ea a afirmat că situaţia CEH nu este doar o problemă locală, ci un naţională, afirmând că România riscă să ajungă importator de energie pentru că ''firmele de casă ale PSD au căpuşat această structură'', iar salariile exorbitante ale oamenilor giraţi şi puşi de PSD au contribuit la situaţia dificilă în care se află CEH.
''Valea Jiului şi această industrie, în general, este sub controlul PSD de zeci de ani de zile. Au transformat muncitori harnici în mase de manevră şi asistaţi sociali'', a conchis Hărău.
Citeşte şi: Chiriţoiu: Negociem cu CE un plan de restructurare la Complexul Hunedoara, cu restrângerea activităţii
Senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu a cerut, la începutul săptămânii, înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a situaţiei Complexului Enegetic Hunedoara pentru identificarea vinovaţior pentru managementul falimentar al Complexului şi găsirea unor soluţii de redresare.
Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat că nu există o soluţie politică pentru situaţia dificilă cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara şi că producătorul de energie poate fi salvat doar prin "munca şi seriozitate", orice altă variantă urmând să ducă la falimentul companiei.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian
-
astăzi, 21:55