PNL Sfântu Gheorghe vrea să participe separat de PSD la alegerile locale

Organizaţia PNL Sfântu Gheorghe va cere conducerii centrale a partidului o derogare pentru a participa la alegerile locale pentru Consiliul Local şi Primăria Sfântu Gheorghe separat, şi nu împreună cu PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
7 afișări

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în şedinţa de marţi a Biroului Municipal s-a hotărât ca în Delegaţia Permanentă a PNL, care va avea loc în 9 martie, la Bucureşti, organizaţia municipală să ceară o derogare cu privire la alegerile locale din 2012, pentru a merge pe liste separate de PSD pentru CL şi Primărie.

"La Delegaţia Permanentă, PNL Sfântu Gheorghe va transmite un mesaj care sperăm să fie luat în seamă. Este un mesaj prin care noi (PNL Sfântu Gheorghe - n.r.) credem că am făcut eforturi mari şi că situaţia din Covasna şi Harghita nu este aceeaşi ca în restul ţării. Sperăm să obţinem derogarea de a merge cu candidaţi pe liste separate la municipiul Sfântu Gheorghe faţă de candidaţii PSD, acceptând bineînţeles tot acordul de neagresiune cu partenerii din USL. Însă încercăm să maximizăm practic şansele şi să reuşim să obţinem voturile pe care noi ne bazăm în acest moment în oraşul Sfântu Gheorghe", a afirmat liderul PNL Sfântu Gheorghe.

Guruianu şi-a exprimat convingerea că o participare la alegerile locale pe liste separate va fi un lucru benefic şi pentru organizaţia PNL Sfântu Gheorghe, şi pentru organizaţia PSD, faţă de "un mixaj" în acest moment pentru o zonă "atât de delicată".

"Cred că dorinţa noastră de a merge separat n-ar trebui să sperie pe nimeni şi să nu se considere a fi deschisă astfel Cutia Pandorei pentru că şi alte organizaţii ar putea să facă acest lucru", a afirmat liderul PNL Sfântu Gheorghe.

El a menţionat că în Covasna şi Harghita nici separat, şi nici împreună în cadrul USL, PNL şi PSD nu au şanse de a obţine funcţia de preşedinte al CJ sau cea de primar de municipiu, având în vedere că este vorba de o zonă în care 75 la sută din populaţie este de etnie maghiară.

"Nu spun prin asta că aş vrea să minimalizez importanţa USL pe plan naţional, dar eu cred că în aceste judeţe este necesară o abordare cumva specială, delicată, ceea ce noi cerem de mult, şi suntem convinşi că ambii lideri de la centru, atât domnul Ponta, cât şi domnul Antonescu vor înţelege necesitatea unei asemenea liste separate", a conchis Mădălin Guruianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici