- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PNL şi-a exprimat, în discuţiile cu FMI, rezerva faţă de evoluţia pozitivă a economiei româneşti
Reprezentanţii PNL şi-au exprimat, luni, în discuţiile cu delegaţia FMI, rezerva faţă de evoluţia pozitivă a economiei româneşti, în pofida semnelor de revenire economică.
Claudiu Doltu, ministru de Finanţe în Guvernul din umbră al PNL, a declarat, luni, după întrevederea cu delegaţia FMI, că reprezentanţii liberali au exprimat, totodată, şi temerea legată de măsurile compensatorii pe care autorităţile române ar fi obligate să le ia în urma pierderii unor procese în instanţă.
"Ne-am exprimat principala rezervă faţă de evoluţia pozitivă a economiei româneşti, profunda lipsă de credibilitate, care se manifestă în mediul de afaceri, de unde ne-am aştepta să vină şi creşterea economică. Am exprimat temerea pe ceea ce ar putea să însemne măsuri compensatorii pe care autorităţile române ar fi obligate să le ia în urma pierderii unor procese în instanţă, lucuri care ar deregla proiecţiile bugetare", a spus Doltu.
El a arătat că PNL este interesat de sustenabilitatea măsurilor adoptate de autorităţi şi de modul în care mediul de afaceri ar putea să fie afectat de acestea.
Întrebat despre un viitor acord cu FMI, Doltu a spus că discuţiile despre acest lucru urmează să aibă loc între Guvern şi FMI.
"Există această posibilitate. Despre amănunte, misiunea FMI nu a dezvăluit acum. Rămâne de văzut în ce măsură autorităţile vor considera că sunt interesate de un nou acord cu FMI şi dacă da, rămâne de discutat între autorităţi şi FMI", a spus liberalul.
Doltu a precizat că, în măsura în care va fi vorba despre un nou acord, în opinia PNL, dar şi în opinia FMI, Guvernul trebuie să îşi sume nu numai nişte ţinte cantitative, ci şi rezultate calitative.
Întrebat dacă PNL este de acord cu un astfel de acord de precauţie, Doltu a spus: "Nu se pune problema în acest moment dacă suntem de acord sau nu. E o problemă strict a autorităţilor. Rămâne de văzut în ce măsură autorităţile vor fi în stare să genereze decizii şi politici coerente".
România are în derulare un acord de finanţare externă cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro.
O misiune FMI - CE a început a şaptea evaluare a acordului stand-by, în care se va analiza îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 şi vor fi negociate condiţiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va încheia în data de 8 februarie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO