- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (13.11.2017, 14:27)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video PNL şi USR cer DEMISIA lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor/ Tăriceanu: Până la o decizie a instanţei, orice persoană anchetată e nevinovată
PNL şi USR i-au cerut, luni, liderului PSD Liviu Dragnea să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în contextul în care este urmărit penal pentru mai multe infracţiuni, afirmând că fragilizează Parlamentul şi imaginea instituţiei.
Urmărește
1053 afișări
„S-ar impune cu necesitate ca dânsul să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu din cea de ales”, a declarat deputatul PNL Ioan Cupsa.
Liberalul a afirmat că păstrarea lui Liviu Dragnea la conducerea Camerei Deputaţilor „vulnerabilizează, fragilizează Parlamentului şi imaginea pe care instituţia o are".
„Îi cerem lui Liviu Dragnea să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi să se ocupe de problemele pe care le are cu Justiţia. Nu este posibil ca Guvernul şi Parlamentul să se comporte de un an de zile precum casa de avocatură a domnului Liviu Dragnea şi a persoanelor cu probleme penale”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, într-o conferinţă de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
USR a lansat, săptămâna trecută, o iniţiativă cetăţenească de modificare a Constituţiei în sensul interzicerii penalilor în funcţii publice.
„Cât timp avem persoane cu probleme penale în funcţii publice vom avea acest coşmar pe care îl trăiesc cetăţenii României ca principalele iniţiativele ale Guvernului şi Parlamentului să fie îndreptate pentru rezolvarea acestor probleme penale. O clasă politică fără persoane cu probleme penale şi o legislaţie electorală adaptată anului 2017 sunt paşii necesari pentru a putea vorbi de o democraţie în România”, a adăugat Barna.
De asemenea, USR a depus în Parlament un set de proiecte legislative care vizează modificarea legislaţiei electorale. Proiectele propune scăderea pragul electoral şi a numărul necesar de semnături pentru înscrierea în alegeri.
DNA a anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.
Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
Tăriceanu: Până la o decizie a instanţei, orice persoană anchetată e nevinovată
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că până la o decizie a instanţei, orice persoană care e chemată în faţa instituţiilor de anchetă este nevinovată, afirmând că au fost numeroase precedente care au arătat ”în mod clar o încercare de răsturnare a actualei coaliţii”.
”Punctul meu de vedere este acela de a reafirma ce am spus şi în trecut. Până la o decizie a instanţei, orice persoană care e chemată în faţa instituţiilor de anchetă este nevinovată. Mai mult, având în vedere precedentele numeroase din ultima vreme, care arată în mod clar o încercare de răsturnare a actualei coaliţii, a actualei majorităţi şi a Guvernului, prin diferite mijloare, nu am nimic de adăugat. În funcţie de evoluţiile acestui dosar, voi putea face şi alte comentarii”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.
El a mai spus că este posibil să se întâlnească în cursul zilei de luni cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.
CORECTURĂ: Dintr-o regretabilă eroare, în leadul ştirii s-a strecurat o greşeală corectată ulterior, legată de numele partidului care i-a cerut demisia liderului PSD.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:55
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
astăzi, 12:30
Cercetări pentru împiedicarea dreptului la vot, după ce o pacientă din spital nu a putut vota