Video PNL şi USR vor depune o moţiune simplă ministrului Justiţiei, Tudorel Toader

Partidul Naţional Liberal va depune împreună cu Uniunea Salvaţi România moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban, precizând că moţiunea va fi depusă cel mai probabil în cursul acestei săptămâni.

Urmărește
187 afișări

”Am luat decizia să înaintăm moţiunea împotriva ministrului Justiţiei Tudorel Toader. Am văzut spre finalul săptămânii trecute că un partid partener din opoziţie doreşte să iniţieze de asemenea moţiune împotriva lui Tudorel Toader şi am luat decizia să nu depunem două moţiuni, ci să depunem o singură moţiune în care să punem cap la cap temeiurile care stau la baza moţiunii atât din partea PNL cât şi din partea USR. L-am desemnat pe preşedintekle Comisiei juridice să lucreze împreunpă cu colegii de la USR”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, după Bex.

Întrebat când va fi depusă moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Ludovic Orban a spus că „cel mai probabil în cursul acestei săptămâni”.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a anunţat încă de miercuri că partidul va iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru „modul în care s-a folosit de observaţiile forurilor internaţionale pentru a da o lovitură sistemului de justiţie”.

„Dincolo de demersul de astăzi, PNL, în situaţia gravă în care a ajuns justiţia din România, a decis să iniţieze o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care va fi depusă săptămâna viitoare, pentru toată activitatea acestui personaj, acestei unelte politice a lui Liviu Dragnea, la conducerea Ministerului Justiţiei, care în mod ticălos se foloseşte de observaţiilor unor foruri internaţionale pentru a mai da o lovitură sistemului de justiţie din România, asigurându-şi astfel titulatura de călău al independenţei justiţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Comisia de la Veneţia a exprimat preocupare, în avizul adoptat vineri, privind proiectele de amendamente la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România, subliniind că modificările afectează grav eficienţa sistemului judiciar penal şi acţiunile anticorupţie.

Conform avizului adoptat vineri, Comisia de la Veneţia "exprimă preocupare că multe dintre proiectele de amendamente la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România afectează grav eficienţa sistemului judiciar penal în combaterea infracţiunilor de corupţie, a infracţiunilor violente şi a criminalităţii organizate".

"Comisia Veneţia recomandă autorităţilor române să efectueze o reevaluare totală a amendamentelor ambelor coduri printr-un proces de consultare complet şi eficient în scopul obţinerii unor propuneri legislative solide şi coerente care să beneficieze de o largă susţinere în cadrul societăţii din România, ţinându-se cont în totalitate de standardele aplicabile şi de îndrumările Curţii Constituţionale", transmite Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept, un organism din cadrul Consiliului Europei (CoE).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici