- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.06.2015, 14:05)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PNL: Susţinem Strategia de Apărare, este un document bine închegat
Liderii PNL susţin că Strategia Naţională de Apărare este un document bine închegat, care prezintă o viziune prin care România se afirmă ca stat ce îşi apără cetăţenii oriunde s-ar afla ei, le asigură securitatea şi le respectă drepturile.
Urmărește
141 afișări
PNL: Susţinem Strategia de Apărare, este un document bine închegat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
”Avem nevoie de o ţară care îşi apără valorile, interesele, simbolurile, dar şi bunurile naţionale şi resursele naturale, care ştie să-şi protejeze patrimoniul, domeniile de excelenţă, care pune prioritate pe educaţie şi sănătate. România trebuie să fie un stat care contribuie la menţinerea securităţii colective alături de partenerii ei şi la promovarea democraţiei şi libertăţii”, spun copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, într-un comunicat transmis luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
Liderii PNL mai susţin că Parlamentul poate aproba chiar astăzi această strategie, iar ulterior ”din aceasta trebuie să decurgă actualizarea legislaţiei în legătură diversele aspecte ale securităţii naţionale”.
”Este o viziune strategică prin care se afirmă continuitatea angajamentelor României şi pe care PNL o sustine fără rezerve, care vine să continue linia seriozităţii şi a respectării angajamentelor luate în faţă partenerilor, demarate prin alocarea unui procent din PIB anual, până la atingerea pragului de 2% pentru dotarea şi retehnologizarea Armatei Române. Strategia Naţională de Apărare aduce câteva noutăţi importante în noul context regional şi global, marcat de criza ucraineană, de deteriorarea relaţiilor dintre NATO şi Rusia, de creşterea ameninţărilor teroriste, de ameninţările cibernetice şi de alte tipuri de provocări. Observăm, de asemenea, utilizarea conceptului de securitate naţională extinsă. Securitatea naţională nu este privită doar prin perspectiva apărării, ci prin evaluarea aspectelor care ţin de ordine publică, economie, infrastructură, educaţie, sănătate, demografie, mediu şi care au impact asupra securităţii naţionale”, mai spun liderii liberali.
Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, în 12 iunie, Strategia Naţională de Apărare a Ţării, iar luni şeful statului va transmite în şedinţa reunită a celor două Camere ale Parlamentului un mesaj referitor la acest document.
Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019, intitulată "O Românie puternică în Europa şi în lume", este structurată pe patru capitole: "Definirea intereselor şi obiectivelor naţionale de securitate", "Evaluarea mediului internaţional de securitate", "Ameninţări, riscuri şi vulnerabilităţi", "Direcţii de acţiune şi principalele modalităţi pentru asigurarea securităţii naţionale a României".
Copreşedintele Alianţei Liberale şi Democrate (ALDE) Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al Senatului, a anunţat, duminică seară, că va propune grupurilor parlamentare ale acestei formaţiuni să voteze împotriva textului actual al Strategiei naţionale de apărare, trimisă de preşedintele Klaus Iohannis.
Premierul Victor Ponta a declarat, la rândul său, că ştie obiecţiile lui Tăriceanu pe tema Strategiei de apărare transmisă de preşedintele Iohannis, dar că el i-a consultat pe miniştrii de resort şi nu are de obiectat, adăugând însă că este cu atât mai bine să existe un acord mai amplu pe această temă.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Băsescu: În Strategia de apărare nu erau educaţia cultura, mediul, introducerea acestora - o greşeală
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe