PNL, UDMR, PRM şi PC vor euroalegeri pe 25 noiembrie, PSD pe 9 decembrie (VIDEO)

Data de organizare a euroalegerilor va fi anunţată de Guvern în maxim o săptămână, propunerile partidelor parlamentare fiind ca acest scrutin să aibă loc la finele lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

2 afișări
Imaginea articolului PNL, UDMR, PRM şi PC vor euroalegeri pe 25 noiembrie, PSD pe 9 decembrie (VIDEO)

PNL, UDMR, PRM şi PC vor euroalegeri pe 25 noiembrie, PSD pe 9 decembrie

El a precizat că reprezentanţii partidelor şi ai Guvernului se vor întâlni începând de marţi pentru a discuta eventuale modificări asupra legislaţiei electorale, pentru a preveni fraude la exercitarea votului.

Vicepreşedintele PNL, senatorul Norica Nicolai, a declarat, luni, la finalul consultărilor cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, că liberalii optează pentru o dată cuprinsă între 25 noiembrie şi 9 decembrie.

„PNL a propus la consultările de astăzi ca alegerile pentru PE să se desfăşoare în intervalul 25 noiembrie – 9 decembrie”, a declarat Norica Nicolai.

Ea a adăugat că, în urma discuţiilor, data de 25 noiembrie pare cea mai plauzibilă pentru organizarea europarlamentarelor, dată care din punctul de vedere al liberalilor pare „rezonabilă”.

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, luni, că social-democraţii au propus, la întâlnirea cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, data de 9 decembrie pentru organizarea alegerilor europene.

Diaconescu a arătat că data de 9 decembrie ar fi „propice” organizării euroalegerilor din punct de vedere al activităţii parlamentare, senatorii şi deputaţii urmând ca, până atunci, să dezbată legile bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat.

Potrivit vicepreşedintelui PSD, prin stabilirea euroalegerilor pe 9 decembrie, se va respecta şi termenul de 90 de zile prevăzut de Legea electorală pentru organizarea acestui scrutin.

Senatorul PC Codruţ Şereş a declarat, luni, la finalul consultărilor de la Palatul Victoria cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, că formaţiunea pe care o reprezintă doreşte ca alegerile pentru PE să fie organizate în a doua jumătate a lunii noiembrie.

„PC recunoaşte importanţa discuţiilor de astăzi cu premierul Tăriceanu. Noi vrem ca alegerile pentru Parlamentul European să fie organizate în a doua jumătate a lunii noiembrie”, a declarat parlamentarul PC.

Totodată, el a susţinut că Executivul ar trebuie să desfăşoare, în paralel cu campania electorală, o campanie de informare cu privire la aceste alegeri, care să se bazeze mai mult pe teme de politică externă, pe teme europene.

Vicepreşedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely a declarat, luni, că UDMR a propus, la întâlnirea cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, datele de 18 sau 25 noiembrie pentru organizarea euroalegerilor.

Borbely a spus că, în urma discuţiilor, "majoritatea partidelor converg spre data de 25 noiembrie", dar că în zilele următoare trebuie să clarifice unele probleme tehnice

Liderul UDMR a arătat că aceste probleme tehnice trebuie rezolvate în Parlament, unde trebuie dezbătute ordonanţele privind alegerile europene.

Partidul Democrat nu a participat la consultări.

VEZI VIDEO

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici