PNL, USR şi PMP solicită Comisie de anchetă privind situaţia pensionărilor şi reangajărilor din MAI

PNL, USR şi PMP au înregistrat, marţi, la Secretariatul general al BPR, o solicitare de constituire a unei comisii de anchetă privind situaţia din MAI, legată de situaţia creată de pensionarea şi reangajarea aceloraşi persoane în cadrul ministerului.

Urmărește
244 afișări
Imaginea articolului PNL, USR şi PMP solicită Comisie de anchetă privind situaţia pensionărilor şi reangajărilor din MAI

PNL, USR şi PMP solicită Comisie de anchetă privind situaţia pensionărilor şi reangajărilor din MAI

„În timp ce PSD constituie tot felul de comisii de anchetă pentru a acoperi incapacitatea guvernamentală pe nişte subiecte care sunt strict în responsabilitatea celor care au majoritate parlamentară şi deţin guvernarea, am înregistrat la Secretariatul general al birourilor permanente reunite o solicitare de constituire a unei comisii de anchetă pe situaţia din Ministerul Afacerilor Interne care ţine de banul public, de echitate în sistemul bugetar de salarizare şi în acelaşi timp de moralitate”, a anunţat liderul grupului PNL din Cameră, Raluca Turcan.

„Există un grad de suspiciune în MAI, există tratament preferenţial pentru oameni care sunt apropiaţi ministrului de Interne şi care au fost pensionaţi şi reangajaţi în secunda doi în condiţii preferenţiale, în dispreţ total faţă de principiile pe care le clamează PSD”, a adăugat Turcan.

Legislaţia în vigoare dă posibilitatea cadrelor militare şi funcţionarilor publici cu statut special din cadrul MAI, de a ieşi la pensie anticipat, beneficiind de pensie de serviciu, iar dincolo de această facilitate prevăzută de lege pentru această categorie profesionala, legislaţia prevede şi o procedură de calcul care avantajează angajaţii MAI, se arată în proiectul de hotărâre elaborat de cele trei formaţiuni politice de opoziţie.

Potrivit sursei citate, această situaţie, încă de la apariţia legislaţiei în materie, a fost catalogată ca fiind una temporară şi a determinat o creştere în ultimul an de cereri de ieşire la pensie, a unor angajaţi MAI cu vârste cuprinse între 40-45 de ani în mare majoritate.

Semnatarii proiectului de hotărâre consideră că existenţa acestei legislaţii este strâns legată de interesele politice ale PSD.

„Astfel, în anul 2015, Parlamentul controlat de PSD a votat o noua Lege a Pensiilor Militare, Legea 223/2015. Legea prevedea beneficii atât de mari pentru pensionarii militari, încât era complet nesustenabila şi a fost nevoie de o ordonanţă de urgenţă asumata de Guvernul Ponta (OUG 57/2015) pentru ca legea să intre în vigoare din 2016”, se mai arată în documentul citat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici