- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PNL va vota Legea ANI
Deputatul PNL Ciprian Dobre a declarat, miercuri, în plenul Camerei, că formaţiunea sa va vota Legea ANI, el exprimându-şi speranţa ca în dezbaterea acestei legi la Senat să fie adoptate amendamente care să prevadă confiscarea sau indisponibilizarea averilor, nu doar analiza şi constatarea acestora.
PNL va vota Legea ANI (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)
Dobre a arătat că proiectului de lege îi lipseşte una dintre măsurile care ar asigura integritatea demnitarilor, şi anume măsurile de descurajare a demnitarilor de a dobândi averi nejustificabile.
"Sper ca măcar în Senat vor exista amendamente pentru a îndeplini exact cerinţa pe care noi ne-am asumat-o în mecanismul de cooperare la capitolul Justiţie, şi anume ca ANI să emită decizii obligatorii. Proeictul de lege al Guvernului pe care azi îl votăm nu prevede în sarcina ANI emiterea unor decizii obligatorii", a spus Dobre.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
-
Acordul de încetare a focului în Liban ar putea fi anunţat marţi seara / Acordul se va implementa în două faze
-
Cât de posibil este un guvern de uniune naţională după alegerile parlamentare. Reacţia lui Bolojan
El a arătat că, practic, ANI este golită de conţinut în zona practică.
"Prin ANI se doreşte ca demnitarii să nu mai fie tentaţi să dobândeasdcă averi ilicite. Din păcate, Guvernul nu şi-a dorit să descurajeze pe anumiţi demnitari să dobâdească averi ilicite. Mai mult, s-a înlocuit termenul de avere cu cel de patrimoniu. Nu vom mai completa declaraţii de avere, ci de patrimoniu", a arătat deputatul PNL.
El a făcut referire şi la faptul că decizia Curţii Constituţionale nu este încă publict în Monitorul Oficial, consecinţa fiind aceea că decizia Curţii nu este obligatorie.
"Sper ca ANI să nu fie doar o instituţie decorativă, care să nu poată să urmărească averile ilicite ale demnitarilor. Sper să-i fie redate instrumentele, inclusiv confiscarea sau indisponibilizarea averilor, şi nu analiză şi constatare. Poate la Senat să facem amendamente în care să putem elimina din viaţa publică a demnitarilor banii obţinuţi la negru", a conchis Dobre.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO