PNŢCD şi UNPR Timiş acuză PNL că a furat startul campaniei electorale deoarece are deja bannere

PNŢCD şi UNPR Timiş au acuzat, joi, PNL, că a "furat" startul campaniei electorale, deoarece a afişat bannere în Timişoara cu candidatul USL la Primărie, liberalii afirmând, la rândul lor, că firma contractantă este vinovată şi că aceasta va suporta consecinţele.

Urmărește
256 afișări
Imaginea articolului PNŢCD şi UNPR Timiş acuză PNL că a furat startul campaniei electorale deoarece are deja bannere

PNŢCD şi UNPR Timiş acuză PNL că a furat startul campaniei electorale deoarece are deja bannere (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

PNŢCD Timiş arată, într-un comunicat transmis, joi, că în Timişoara au apărut deja mai multe bannere cu unul dintre candidaţii la fotoliul de primar al Timişoarei, cu câteva ore înainte de debutul campaniei electorale.

"Am constatat cu surprindere faptul că, deşi mai sunt ore bune până la începerea campaniei electorale, anumiţi candidaţi au hotărât «să fure» startul acesteia, afişându-şi prin întregul oraş diferite suporturi publicitare electorale. Cel mai intrigant este faptul că aceşti candidaţi, care teoretic doresc «schimbarea în bine», au început să se promoveze cu o ilegalitate. Suntem convinşi, însă, de faptul că timişorenii vor conştientiza acest lucru şi îi vor sancţiona pe respectivii prin votul pe care îl vor da în data de 10 iunie", se arată în comunicat.

UNPR Timiş a anunţat, într-un alt comunicat de presă, că a sesizat Biroul Electoral Central şi Biroul Electoral de Circumscriptie Timiş despre apariţia aceloraşi bannere în Timişoara.

"UNPR Timiş a sesizat atât Biroul Electoral Central, cât şi Biroul Electroral de Circumscripţie Timiş referitor la această încălcare a legii. UNPR condamnă şi dezavuează practicile ilegale şi lipsite de fair-play de care dă dovadă filiala PNL Timiş înainte de începerea oficială a campaniei electorale", se arată în comunicatul UNPR Timiş.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PNL Timiş, Alina Sabou, a declarat că vina aparţine firmei contractante.

"Am rămas la fel de surprinşi de montarea acestor bannere. Nu ne asumăm nicio vină, este exclusiv a firmei pe care am contractat-o. Clauzele sunt foarte clare şi firma respectivă va suporta eventualele amenzi şi sancţiuni", a spus Alina Sabou.

Campania electorală pentru alegerile locale debutează la ora 00.00, în noaptea de joi spre vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici