- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (28.10.2013, 13:23)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Podgorean, MAE: Strategia UE privind Dunărea să aducă mai aproape Vestul Balcanilor, Ucraina, Moldova
Strategia UE pentru Regiunea Dunării trebuie să faciliteze o integrare mai bună a ţărilor membre UE dar şi să aducă ţările din Vestul Balcanilor, Ucraina şi Republica Moldova mai aproape de Uniune, consideră coordonatorul naţional pentru Strategia Dunării, Carmen Podgorean, director general în MAE.
Urmărește
270 afișări
Podgorean, MAE: Strategia UE privind Dunărea să aducă mai aproape Vestul Balcanilor, Ucraina, Moldova
Ea promovează totodată, într-un material de opinie pe tema Strategiei UE , importanţa schimbării regulilor care au guvernat până în prezent Strategia.
"A sosit momentul să schimbăm regula celor Trei negaţii - fără fonduri noi, fără instituţii noi şi fără legislaţie nouă - care au definit Strategia până acum, într-o regulă general valabilă a celor Trei îmbunătăţiri - o mai bună armonizare a resurselor financiare, guvernanţă îmbunătăţită şi implementare mai bună a acquis-ului actual", apreciază Carmen Podgorean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Potrivit oficialului MAE, "Strategia Dunării trebuie să faciliteze o mai bună integrare a ţărilor membre în UE şi să sprijine eforturile ţărilor terţe în vederea realizării dezideratelor europene ale acestora".
Strategia se derulează în cadrul noii politici europene de vecinătate şi îşi propune să aducă ţările dunărene din vestul Balcanilor, Republica Moldova şi Ucraina cât mai aproape de Uniune.
"Macro-regiunea dunăreană va genera tot mai multă valoare adăugată datorită avantajelor asigurate de o abordare integrată şi multi-sectorială care vizează acţiuni strategice comune. În acest sens, sprijinul financiar şi tehnic este oferit de programe europene, naţionale şi regionale pentru perioada de finanţare 2014-2020, în special de fondurile europene structurale şi de investiţii, Orizont 2020, COSME şi mecanismul Conectarea Europei. Atât Instrumentul european de vecinătate, cât şi Instrumentul de asistenţă pentru preaderare conţin componente privind asigurarea asistenţei pentru cooperare transfrontalieră la graniţele externe", notează Carmen Podgorean.
A doua ediţie a Forumului Anual al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării începe luni, la Bucureşti, sub deviza "Mai puternici împreună pentru a fi mai puternici în lume", un mesaj care îşi propune să scoată în evidenţă necesitatea de a continua îmbunătăţirea conectivităţii în regiunea Dunării în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură, sistemele operaţionale de transport şi energie, reţelele de schimb de experienţă privind energia curată, turismul ecologic şi protecţia mediului sau perspectivele comune privind patrimoniul cultural, competenţele oamenilor şi comunităţile de afaceri.
Guvernul României şi Comisia Europeană organizează împreună Forumul Anual 2013 în Bucureşti, în perioada 28 - 29 octombrie. Evenimentul asigură continuitatea direcţiei strategice, încurajează parteneriatele, dezvoltă reţele şi promovează idei, proiecte, oameni şi capacităţi în întreaga macro-regiune dunăreană.
Forumul va asigura, în premieră, cadrul necesar unui format ministerial bidimensional – tradiţionala reuniune a miniştrilor de externe urmând să fie completată de o reuniune a miniştrilor de dezvoltare regională din ţările riverane, se mai arată într-un articol postat luni pe platforma online geforcee.geblogs.com.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe