Poettering: O bună activitate a europarlamentarilor români va creşte participarea la vot

Preşedintele Parlamentului European Hans - Gert Poettering îşi exprimă regretul pentru slaba participare la vot de la euroalegeri şi apreciază că activitatea europarlamentarilor români va duce la îmbunătăţirea prezenţei la urne la scrutinul viitor.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Poettering: O bună activitate a europarlamentarilor români va creşte participarea la vot

Poettering: O bună activitate a europarlamentarilor români va creşte participarea la vot

Într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX Poettering afirmă că ziua euroalegerilor a fost o zi importantă pentru România.

"Cei 35 de membri români vor fi vocea cetăţenilor români şi vor reprezenta interesele acestora în Parlamentul European. În calitate de preşedinte al Parlamentului European, îi salut călduros pe noii colegj şi le doresc succes în următorul an şi jumătate de mandat", afirmă Poettering.

De asemenea, el le mulţumeşte şi parlamentarilor români care, din septembrie 2005, au avut statut de observatori în PE, iar de la 1 ianuarie 2007 au devenit membri cu drepturi depline.

Poettering îşi exprimă speranţa că noii membri ai PE se vor integra curând în activitatea acestui for şi vor putea contribui cu experienţa şi cunoştinţele lor, în beneficiul celor care i-au ales şi al proiectului european.

Referindu-se la participarea slabă la vot, Poettering afirmă: "Simt că o contribuţie pozitivă a europarlamentarilor români va determina îmbunătăţirea participării la vot la viitoarele alegeri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici