Polemică pe tema sesizării Comisiei de la Veneţia. Un partid îi cere DEMISIA lui Florin Iordache de la conducerea Comisiei speciale: Replica îl descalifică definitiv

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a cerut, joi, demisia preşedintelui Comisiei speciale privind legile justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, după ce acesta a afirmat că intervenţia Comisiei de la Veneţia este inutilă dat fiind controlul de constituţionalitate efectuat deja de CCR.

Urmărește
2559 afișări
Imaginea articolului Polemică pe tema sesizării Comisiei de la Veneţia. Un partid îi cere DEMISIA lui Florin Iordache de la conducerea Comisiei speciale: Replica îl descalifică definitiv

Polemică pe tema sesizării Comisiei de la Veneţia. Un partid îi cere DEMISIA lui Florin Iordache de la conducerea Comisiei speciale: Replica îl descalifică definitiv

„Replica lui Florin Iordache îl descalifică definitiv pentru funcţia de preşedinte al Comisiei comune speciale. În esenţă, el a spus că intervenţia Comisiei de la Veneţia nu poate avea nici un efect, deci PSD-ALDE intenţionează să o ignore şi pe viitor. Cu o astfel de concepţie este clar că dl Iordache nu poate fi un partener de dialog pentru instituţiile europene şi nu poate face nimic pentru a repara prejudiciile de imagine aduse ţării şi Parlamentului”, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu, potrivit unui comunicat transmis către MEDIAFAX.

Alina Gorghiu a afirmat că României a fost deja pus într-o lumină extrem de negativă de refuzul obsesiv al majorităţii PSD-ALDE de sesizare a Comisiei de la Veneţia în legătură cu legile justiţiei prin care s-a creat impresia că exista ceva în aceste modificări care „trebuia ţinut ascuns”.

„Refuzul obsesiv de a primi orice fel de sfat, de a colabora cu partenerii europeni care se oferă să ne ajute pentru a avea legi mai bune ale justiţiei nu arată decât un singur lucru: există o agendă ascunsă a PSD în legătură cu aceste legi şi ea nu este în favoarea independenţei justiţiei şi a statului de drept. Argumentul adus astăzi potrivit căruia intervenţia Comisiei de la Veneţia este inutilă dat fiind controlul de constituţionalitate efectuat deja de CCR este profund greşit: aceasta a examinat doar aspecte privind constituţionalitatea în timp ce Comisia de la Veneţia are ca scop consolidarea democraţiei prin drept”, a precizat senatorul PNL.

Alina Gorghiu a cerut demisia lui Florin Iordache şi suspendarea procesului legislativ.

În condiţiile create de sesizarea Comisiei de la Veneţia de APCE, ca senator PNL cer următoarele: demisia dlui Florin Iordache de la conducerea Comisiei comune speciale şi desemnarea unei persoane capabile să poarte un dialog cu instituţiile europene şi cu magistraţii şi care să ofere garanţii că vicierea procesuluilegislativ de până acum nu se va mai repeta; suspendarea procesului legislativ la propunerea legislativă care se va întoarce în Parlament de la CCR până la avizul Comisiei de la Veneţia şi un procedeu similar pentru celelalte două propuneri în cazul în care Preşedintele României va solicia reexaminarea lor”, se arată în comunicat.

Gorghiu a solicitat şi sesizarea imediată a Comisiei de la Veneţia în legătură cu proiectele codurilor penal şi procedura penală care se află într-o fază incipientă şi discutarea Raportului GRECO prezentat în luna martie în prima şedinţă a Comisiei comune speciale.

Preşedintele Comisiei pentru modificarea Legilor Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, pentru MEDIAFAX, în legătură cu faptul că APCE va sesiza Comisia de la Veneţia pe legile justiţiei, că forul european trebuie să ţină cont de deciziile CCR care au spus că legile sunt constituţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici