- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Politicienii au comentat înlocuirea din funcţie a ministrului Educaţiei
Politicienii au comentat, marţi, decizia primului ministru Călin Popescu-Tăriceanu de a-l înlocui din funcţia de ministru al Educaţiei pe Cristian Adomniţei.
Politicienii au comentat înlocuirea din funcţie a ministrului Educaţiei
Orban: Aş fi preferat ca ministrului Adomniţei să i se dea posibilitatea să-şi dea demisia
Ministrul Transporturilor, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, a declarat că măsura de revocare a ministrului Educaţiei este una normală, dar a menţionat că ar fi preferat ca ministrului Cristian Adomniţei să i se dea posibilitatea să-şi dea demisia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
"E o măsură normală, dar aş fi preferat ca ministrului Adomniţei să i se dea posibilitatea să-şi dea demisia", a susţinut Ludovic Orban.
Liderul PNL a menţionat că colegului său de cabinet ar fi trebuit să i se dea posibilitatea de a-şi da demisia cu atât mai mult cu cât, Adomniţei anunţase, încă de luni, în BPC, că demisia sa e la dipoziţia partidului.
Bolcaş: Adomniţei nu trebuia să fie revocat, ci trebuia să nu fie numit în funcţia de ministru
Vicepreşedintele PRM, Lucian Bolcaş, a declarat că premierul Tăriceanu a avut o reacţie întârziată, menţionând că ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, nu trebuia să fie revocat, ci trebuia să nu fie numit în această funcţie de ministru.
"Domnul Tăriceanu are reacţii întârziate. Domnul Adomniţei nu trebuia revocat, el nu trebuia să fie numit în această funcţie de ministru, pentru că modul său de comportare în legătură cu legea privind majorarea salariilor profesorilor a fost ruşinos. A fost şi va rămâne o ruşine acest ministru ", a susţinut Lucian Bolcaş.
Liderul PRM a menţionat că ministrul Crisitian Adomniţiei a trimis funcţionari cu rang inferior din minister la discuţiile din comisiile parlamentare de specialitate, iar după ce grupul parlamentar al PNL a votat Legea de majorarea a salariilor cadrelor didactice, Adomniţei "s-a trezit şi el să facă declaraţii, de-a dreptul iresponsabile şi ruşionase".
PDL cere demisia Guvernului şi îl acuză pe Tăriceanu că este responsabil de criza actuală
Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a cerut demisia Guvernului, arătând că intenţia de a-l scoate ţap ispăşitor pe Cristian Adomniţei nu se susţine, pentru că responsabilitatea pentru criza actuală din România este a lui Călin Popescu Tăriceanu, ca premier şi ca lider PNL.
"Guvernul României nu mai este un partener credibil nici pentru sindicate, nici pentru patronate, nici pentru societatea civilă. Nu mai este un partener pentru societatea românească în ansamblu. Acesta este rezultatul incompetenţei, uneori a prostiei, lipsei de responsabilitate şi a unei guvernări de şantaj PNL-PSD”, a acuzat Adriean Videanu.
Liderul PDL a susţinut că realitatea ecomică "dificilă" a României nu este rezultatul majorării salariilor profesorilor sau măririi pensiilor, ci al neîncrederii în guvern.
De asemenea, Adriean Videanu a arătat că intenţia premierului de a-l scoate de Cristian Adomniţiei ţap ispăşitor pentru criza din România nu se susţine, pentru că responsabilitatea îi revine lui Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de premier şi de lider al PNL.
PC: Decizia de înlocuire a lui Cristian Adomniţei era una aşteptată
Partidul Conservator consideră că decizia de înlocuire din funcţie a ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, era una aşteptată, pe fondul ultimelor evenimente, a declarat purtătorul de cuvânt al formaţiunii, deputatul Bogdan Ciucă.
Bogdan Ciucă a precizat că schimbarea ministrului Adomniţei nu rezolvă problemele de fond din sistemul de învăţământ, care este unul neperformant atât pentru elevi şi părinţi, cât şi pentru cadrele didactice.
"O reformă a educaţiei trebuie să fie mai performantă decât gestul de schimbare a unui ministru", a adăugat Ciucã.
El a mai spus că PC urează succes noului ministru şi speră că acesta, pe cât este posibil, în timpul scurt de mandat, să nu facă rău Ministerului
Educaţiei.
Marko Bela: Adomniţei a fost schimbat din funcţie din cauza unei divergenţe între el şi premier
Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că , în opinia sa, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a fost schimbat din funcţie din cauza unei divergenţe între acesta şi premierul Tăriceanu.
"Este clar că a apărut o divergenţă între primul-ministru Tăriceanu şi ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei. Dacă premierul nu a fost de acord cu deciziile acestuia, atunci s-a ajuns la această concluzie ( a revocării din funcţia de ministru, nr ), a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, liderul UDMR, Marko Bela.
El a a spus că portofoliul Educaţiei era deţinut de PNL şi că, din acest motiv, liberalii erau cei care puteau să decidă în privinţa schimbării ministrului Educaţiei.
Diaconescu: Prea puţin şi prea târziu
Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat că decizia premierului Tăriceanu de a-l revoca din funcţie pe ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, este una "nervoasă", care dovedeşte absenţa oricărei strategii sectoriale în domeniul educaţiei.
"Este evident faptul că, în actualul moment, Guvernul, confruntat cu o criză faţă de care nu mai are soluţii, a început să ia decizii nervoase, nemotivate, care dovedesc absenţa oricărei strategii sectoriale în domeniul educaţiei. Spunem foarte clar faţă de aceste hotărâri luate în câteva minute: este prea puţin şi este prea târziu", a precizat Diaconescu.
Vicepreşedintele PSD a criticat faptul că Guvernul Tăriceanu nu are un dialog social cu sindicatele, nici cu Parlamentul, în condiţiile în care premierul nu are un dialog cu propriii miniştri.
"Există un pact pe educaţie, dar nu există un sistem de educaţie. Guvernul nu are dialog cu sindicatele, iar oamenii sunt în stradă. Guvernul nu are dialog cu propriii parlamentari şi recurge la măsura neconstituţională a invalidării deciziilor propriului grup parlamentar. Premierul nu are dialog cu propriii miniştri. În acest moment, concluzia este una singură şi dureroasă: România nu este guvernată", a adăugat Diaconescu.
El a arătat, totodată, că, dacă soluţia premierului de a rezolva criza din sistemul de educaţie este demiterea ministrului de resort, atunci ieşirea din criza financiară, pe cale logică, ar fi demiterea ministrului Finanţelor.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a revocat, marţi, pe Cristian Adomniţei din funcţia de ministru al Educaţiei şi a decis să îl propună pe preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare şi Ştiinţă, Anton Anton, pentru portofoliul Educaţiei.
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare şi Ştiinţă Anton Anton a declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că s-a întâlnit, marţi dimineaţă, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, care i-a propus să preia Ministerul Educaţiei, propunere pe care a acceptat-o.
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a cerut indirect, luni, în BPC, demisia ministrului Educaţiei, Crisitian Adomniţiei, afirmând că, în situaţia creată, ar fi bine ca acesta să îşi dea demisia din Guvern, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.