Politicienii comentează rezultatul votului din Cameră

Politicienii au comentat, miercuri, pe marginea votului din Camera Deputaţilor în urma căruia a fost respinsă începerea urmăririi penale a deputaţilor Adrian Năstase şi Miron Mitrea.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Politicienii comentează rezultatul votului din Cameră

Politicienii comentează rezultatul votului din Cameră (Imagine: Mediafax Foto)

Bogdan Ciucă: Rezultatul votului din Cameră trebuie respectat

Liderul deputaţilor PC, Bogdan Ciucă, a declarat că rezultatul votului din Cameră trebuie respectat şi că nu ştie dacă acest lucru îi avantajează sau nu pe cei doi.

"Acest rezultat trebuie respectat, a fost cvorum", a spus Ciucă.

El a arătat că deputaţii PC au votat cum au crezut de cuviinţă, fiind puşi în faţa a două repere: raportul Comisiei juridice şi percepţia publică nefavorabilă a Parlamentului.

Rădulescu (PDL): Votul dovedeşte că sunt partide care pot pune piedică Justiţiei

Liderul deputaţilor PDL, Cristian Rădulescu, consideră că votul dat de Camera Deputaţilor în cazurile Adrian Năstase şi Miron Mitrea a creat o situaţie "neplăcută", deoarece dosarele celor doi au fost stopate, demonstrându-se că sunt partide care vor şi pot pune piedică Justiţiei.

El a afirmat că cei 64 de deputaţi democrat-liberali au votat pentru începerea urmăririi penale, iar împotrivă au votat parlamentari din toate celelalte partide, susţinând că au votat împotrivă inclusiv liberali.

Swoboda: Parlamentul nu ar trebui să intervină în acuzaţiile de corupţie

Vicepreşedintele grupului socialist din PE Hannes Swoboda a declarat, miercuri, pentru RFI România, că "în general, Parlamentul nu ar trebui să intervină în acuzaţiile de corupţie".

"Cred că în general Parlamentul nu ar trebui să intervină în acuzaţiile de corupţie. E spre binele ţării şi al acuzaţilor să se elibereze de orice fel de acuzaţii, pentru că dacă intervii aşa şi spui «nu, nu vom permite anchetarea», atunci mereu va plana o umbră de îndoială", a spus Swoboda.

El a precizat că nu acuză pe nimeni, dar crede că "Parlamentul ar trebui să facă tot posibilul ca diverse personalităţi să-şi dovedească nevinovăţia şi să se apere în faţa acuzaţiilor, pentru a fi clar că nu există nici o îndoială asupra faptului că sunt curaţi".

Watson (ALDE): Votul Camerei nu ajută România să obţină un raport pozitiv pe justiţie

Liderul liberalilor europeni (ALDE), Graham Watson, a declarat pentru RFI România că respingerea de către Camera Deputaţilor a începerii urmăririi penale în cazurile lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea nu ajută România să obţină un viitor raport pozitiv pe justiţie.

"E păcat că Parlamentul caută să protejeze pe cineva acuzat de infracţiuni destul de importante", a apreciat Watson.

"În general, ar trebui ca imunitatea parlamentară să existe acolo unde există motive întemeiate. Nu ar trebui protejaţi oameni, pentru a lăsa impresia că politicienii sunt cumva deasupra legii", a adăugat liderul ALDE.

Corlăţean: Votul din Camera Deputaţilor era previzibil

Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a arătat că votul negativ dat de plenul Camerei Deputaţilor era unul "previzibil", majoritatea deputaţilor fiind convinşi că dosarele acestora sunt politice.

Corlăţean a arătat, totodată, că un eventual vot pozitiv al plenului Camerei nu ar fi însemnat trimiterea imediată a dosarelor lui Năstase şi Mitrea în instanţă, ci ar fi permis "procurorilor băsescieni" să continue hărţuirea acestora pe toată durata campaniei electorale din toamnă.

El a arătat că acesta este motivul votului negativ dat de deputaţi în ce priveşte solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazurile Năstase şi Mitrea.

Solicitările DNA de avizare a începerii urmăririi penale în cazurile lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea au fost respinse, miercuri, de Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici