- Home
- Politic
- (24.08.2020, 18:08)
- Elena Crangasu , Ilinca Nazarie , Luiza Paraschiv , Gelu Chetrăruc
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Politicienii, în haina de părinte: Cum îşi lasă copiii la şcoală în contextul COVID-19
- Şi politicienilor le este greu să hotărască dacă îşi lasă sau nu copiii la şcoală
- Lia Olguţa Vasilescu şi Mihai Chirica sunt printre cei care vor ca cei mici să meargă, fizic, la ore
- Viceprimarul Timişoarei, Farkas Imbre, preferă varianta online
- Senatorul PMP Lucian Iliescu cere Guvernului mai multe clarificări
Urmărește
632 afișări
Cum începe şcoala copilul tău în acest an? E o întrebare căreia îi cauţi răspuns de ceva timp. Acum, te gândeşti cum e mai bine pentru el, să meargă, fizic, la ore, sau să facă şcoala online. Uite că şi parlamentarii care au copii îşi pun aceeaşi problemă. Şi au emoţii când se gândesc la cei mici. Deputatul PSD, Lia Olguţa Vasilescu, îşi va lăsa băiatul la şcoală, deşi ştie că va fi greu. Viceprimarul UDMR al Timişoarei, Farkas Imbre, nu are încredere că regulile vor fi respectate şi nu vrea să-şi lase copilul la şcoală., pentru moment. Aceeaşi îndoială îi macină şi pe Primarul Iaşiului, Mihai Chirica şi senatorul PMP Lucian Iliescu. Ei aşteaptă, atât în calitate de părinţi, cât şi de politicieni, măsuri mai clare pentru începerea noului an şcolar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
„Nu îmi este frică să îmi trimit copilul la şcoală. Sigur, ei mă întreabă pe mine în permanenţă acest lucru, cum vom începe şcoala şi ce le-am spus de fiecare dată şi le voi repeta ... vor fi prezenţi la şcoală. S-a terminat cu vacanţa, de altfel, nici nu îşi mai doresc vacanţă. Au ajuns să se plictisească de vacanţă”, spune Mihai Chirica, primarul Iaşului.
„Aşa cum ne spun specialiştii, această pandemie poate să dureze şi până la doi ani de zile. Nimeni nu poate să stea în casă timp de doi ani de zile, cu atât mai mult, copiii. Şi în aceste condiţii, cu siguranţă îmi voi trimie copilul la şcoală. Va fi foarte greu să reziste la ore cu masca pe figură”, crede şi Lia Olguţa Vasilescu, deputat PSD.
„Părerea mea ca şi părinte este că distanţarea socială şi purtarea măştii patru ore sau şase ore pe zi va fi foarte greu. Vă daţi seama bucuria aceea când se vor revedea, cum o să-i interzici tu să nu se pupe sau sau să se îmbrăţişeze? Vedem exemple unde s-au deschis şcolile şi, din păcate, după două săptamâni, după apariţia unui caz sau două, s-au închis. Până nu o să avem un vaccin, nu vom putea intra în normal”, consideră Farkas Imbre, UDMR, viceprimarul Timişoarei.
„Eu nu cred într-o şcoală online, şcoala trebuie făcută în sălile de curs, copiii trebuie să fi ascultaţi, priviţi în ochi de către profesori. Nu mi-aş dori ca copilul meu, dacă într-o zi are temperatură, să fie luat cu salvarea şi dus la spital fără acordul meu. Nu cred că neapărat copilul trebuie să poare masca în timpul cursurilor. Trebuie să scurtăm orele de curs, de la 50 de minute undeva la 30 de minute”, este de părere senatorul PMP Lucian Iliescu.
„Specialiştii din cadrul Ministerului ar trebui să fie cei care hotărăsc cum se va desfăşura noul an şcolar. Nu putem să lăsăm copiii la îndemâna fiecăruia dintre noi, pentru că nu suntem noi cei în măsură să analizăm sistemul de învăţamânt la nivel macro”, spune Adrian Pau, deputat Pro România.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe