Ponta:Anchetarea lui Nicolescu, la nici 24 de ore de la protestul de la Mioveni, "extrem de ciudată"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, referindu-se la situaţia preşedintelui CJ Argeş, că refuză să creadă în coincidenţe, menţionând că, din câte înţelege, Constantin Nicolescu (PSD) este supus unei anchete "extrem de ciudate" la 24 de ore după protestul muncitorilor de la Mioveni.

Urmărește
99 afișări

"Dincolo de formaţia de om a legii cared are o anumită educaţie şi o anumită cultură, de a nu mă pronunţa înainte, să ştie exact despre ce e vorba, refuz să cred în coincidenţe, refuz să cred că astăzi, la 24 de ore după ce mii de oameni au ieşit la Mioveni, în judeţul Argeş, să-şi manifeste indignarea faţă de situaţia socială şi economică a ţării şi faţă de nepăsarea Guvernului, astăzi, la mai puţin de 24 de ore, cel care a obţinut cele mai multe voturi şi este persoana publică cea mai votată alături de primarul municipiului, preşedinte de judeţ, înţeleg că este supus unei anchete extrem de ciudate", a spus Ponta, la Piteşti.

El a adăugat că ar trebui să se ştie dacă a sprijini Biserica a devenit ceva grav.

"Dacă să sprijine, ca preşedinte şi ca instituţie publică, Consiliul Judeţean - Consiliul Judeţean este o instituţie publică - să sprijine Arhiepiscopia şi Biserica de aici, din zonă, este ceva grav, atunci trebuie să ştim lucrul ăsta. Iar faptul că faimosul deja, legendarul senator Mircea Andrei (PDL), faimos în sens negativ, în sensul nenumăratelor fapte ilegale comise şi nenumăratelor controverse în care a fost implicat, a anunţat cu săptămâni înainte repercursiunile pe care le vor suferi atât arhiepiscopul de aici, preşedintele Consiliului Judeţean şi orice altă persoană din judeţ care nu ascultă ordinele, nu cred că toate acestea reprezintă o coincidenţă. În rest nu vreau să comentez mult mai mult", a spus Ponta.

El a mai spus că nu crede că cineva vreodată va putea să decapiteze nici în judeţul Argeş, nici în România, un partid care de 20 de ani a fost întotdeauna votat pe primul loc.

"Am fost informat de multe ori în ultima perioadă de declaraţiile şi de ameninţările pe care domnul Mircea Andrei le-a adresat nu numai liderilor politici din Argeş, primarilor, clericilor care nu pun odăjdii portocalii şi am spus-o de mai multe ori, nu e prima dată când vin şi la Argeş, când o spun şi pe televiziunile naţionale, stilul mafiot care se doreşte a fi introdus şi în Argeş - şi comuna Vultureşti a fost primul experiment de acest gen - este stil împotriva căruia noi, indiferent dacă suntem PSD-işti sau nu, ne vom bate fără niciun fel de reţinere. Mafia adusă în Argeş de domnul Andrei trebuie gonită din Argeş, dusă înapoi, nu ştiu, parcă dânsul a candidat pe la Dâmboviţa, e de prin Olt, nu ştiu de ce aţi avut acest ghinion, dar, în general, orice sistem de genul ăsta vine şi pleacă, dacă reuşim autorităţile statului îşi fac treaba cu adevărat", a declarat Ponta.

Întrebat dacă are cunoştinţă despre ameninţarea primită de arhiepiscopul Calinic din partea parlamentarului Mircea Andrei, căruia i s-ar fi spus că "începe războiul, va fi care pe care", preşedintele PSD a răspuns: "Am primit foarte multe informaţii în ultima perioadă despre ameninţări adresate multor oameni, despre întruniri ale domnului Mircea Andrei cu diverşi şefi de structuri represive, multe dintre ele le-aţi prezentat şi dumneavoastră în presa locală şi eu îmi fac datoria să vă citesc cu mare atenţie".

Întrebat dacă este de părere că procurorii anticorupţie pot acţiona la comandă, Ponta a răspuns: "DNA-ul? DNA-ul, din 2005 şi până astăzi este principalul instrument al preşedintelui Traian Băsescu de luptă împotriva opozanţilor politci. A fost şi este aşa. Asta e o situaţie clară şi evidentă. De altfel nu-mi amintesc din 2005 şi până acum ce dosar al DNA s-a şi finalizat. Ştiu că ieşeau la ora 7 şi 5 minute când începea jurnalul din casa lui Adrian Năstase, ştiu astăzi la ora 10 când trebuia să aibă loc o întrunire la Consiliul Judeţean cu toţi primarii din judeţ exact la ora aceea trebuiau să facă o acţiune. Da, e evident. E evident din păcate".

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, se află, miercuri după-amiază, la sediul Serviciului Teritorial DNA Piteşti pentru audieri, după ce procurorii au încheiat percheziţiile atât la birou cât şi la locuinţa acestuia.

Preşedintele CJ Argeş a ajuns cu maşina fratelui său, şi însoţit de procurori, la sediul DNA Piteşti, unde va fi audiat. Biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), a fost percheziţionat, miercuri dimineaţă, de procurorii DNA Piteşti, într-un caz care vizează o sponsorizare de 125.000 de lei oferită de CJ Argeş Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

După încheierea verificărilor la biroul lui Nicolescu, procurorii Serviciului Teritorial DNA Piteşti au început percheziţiile şi la domiciliul acestuia. Avocatul lui Constantin Nicolescu declara că preşedintele CJ Argeş nu a fost înştiinţat ce calitate are în acest dosar. "Nu există vreo acuzaţie oficială până la această oră, domnul Constantin Nicolescu nu a fost înştiinţat ce calitate are în acest dosar. Se face o percheziţie. Este un dosar de sponsorizare şi s-ar putea ca în această după-amiază (n.r. - miercuri după-amiază) domnul Nicolescu să fie chemat la DNA Piteşti, dar până în acest moment nu a fost informat nici asupra acuzaţiilor şi nici despre vreo chemare la DNA", a declarat Radu Rotaru, avocatul lui Constantin Nicolescu.

Iniţial, suma vehiculată ca fiind donată de CJ Argeş a fost 125.000 de lei, însă reprezentanţii Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului au spus că de fapt este vorba de aproximativ 160.000 de lei.

Banii au fost daţi pentru ridicarea la rang de arhiepiscopie a Episcopiei Argeşului şi Muscelului, pentru refacerea Bisericii "Sân Nicoară" din Curtea de Argeş, pentru oganizarea unui simpozion la Facultatea de Teologie din Piteşti şi pentru editarea unei cărţi referitoare la acest simpozion. Constantin Nicolescu este preşedinte al PSD Argeş.

Codul Muncii a fost principalul motiv al protestului de la Mioveni, la care au participat peste 10.000 de muncitori, cu o zi înainte de termenul în care, potrivit liderilor sindicali, premierul ar urma să anunţe dacă va ţine cont de modificările propuse de sindicate.

Muncitorii de la Automobile Dacia au protestat faţă de prevederile Codului Muncii, document nefinalizat, participanţii la miting neavând nici un fel de revendicări proprii faţă de patronat, însă protestul a marcat revenirea în forţă a liderului BNS Dumitru Costin, prima ieşire publică din acest an, după un 2010 în care mişcarea sindicală a înregistrat eşecuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici