Ponta: Băsescu a angajat aventurist România în planul financiar al UE pentru 2014-2020

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că Traian Băsescu a angajat România "în mod neprofesionist" în planul financiar al UE pentru perioada 2014-2020, fără o consultare prealabilă şi fără niciun studiu.

Ponta a acuzat "modul neserios, neprofesionist şi aventurist" în care preşedintele Traian Băsescu şi-a asumat, în numele României, angajamente în ceea ce priveşte planul financiar şi procedurile financiare ale UE până în 2020.

"Nu a existat niciun fel de consultare publică, nu a existat niciun document, niciun studiu, probabil ministrul de Finanţe habar nu are ce a semnat Băsescu. Este foarte clar că preşedintele Băsescu tratează cu o indiferenţă criminală viitorul României în cadrul UE. Nu existăm deloc în construcţia planului financiar pentru 2014-2020", a spus el.

Ponta a susţinut că Traian Băsescu nu este interesat ce va fi în România după 2014, având o atitudine de genul "după el , potopul".

Preşedintele PSD a mai declarat că România nu va ieşi curând din criză, cu toate "declaraţiile mirobolante" ale Elenei Udrea sau ale prim-ministrului Emil Boc.

"Europa se apropie din nou de momente foarte dificile, ar trebui să fim oneşti faţă de români, să le spunem cu ce ne vom confruna, să le spunem că din 2013, 2014 va trebui să dăm înapoi banii de la FMI, bani cheltuiţi de Băsescu şi Elena Udrea pentru interese personale, nu pentru dezvoltarea României", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici