Ponta: Băsescu mai are un post unde e foarte iubit, Realitatea TV a devenit "un TVR doi"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, că a constatat că şeful statului, Traian Băsescu, mai are un post unde este foarte iubit şi lăudat, respectiv Realitatea Tv care a devenit "un TVR doi", transmite corespondentul MEDIAFAX.

3 afișări

"Am constatat cu plăcere că domnul Băsescu nu doar la TVR..., acum mai are un post unde e foarte iubit şi foarte lăudat sau, ca să spun o expresie care mi-a fost transmisă de dimineaţă, pentru noi Realitatea e un TVR doi. Pe mine, cu o oră înainte, m-au atacat din toate poziţiile, după care pe domnul Băsescu nu mai ştia domnul Striblea cum să-l mai laude. Uneori l-am confundat cu doamna Culcer pe domnul Striblea", a spus preşedintele PSD.

Ponta a menţionat, în acest context, că în apariţia de la Realitatea TV Traian Băsescu a reuşit să îi împartă în două categorii pe corupţii din România, unii fiind buni, dacă sunt de partea sa, iar ceilalţi răi, dacă provin din rândurile opoziţiei.

"Domnul Băsescu şi aseară a arătat că există două feluri de corupţi: corupţii lui, care sunt buni, şi corupţii celorlalţi, care sunt răi. Exact aseară în acel interviu extrem de dur, între ghilimele, cu domnul Striblea, ne-a zis: cazul Severin ne arată că există corupţie. Deci iată, corupţii altora sunt o problemă. Sorin Blejnar săracul a fost reclamat de ăia pe care îi reclama. Aşa a zis şi domnul Severin, că e o înscenare, deci Blejnar este coruptul bun pentru că este coruptul lui Băsescu. Mircea Băsescu şi Bercea Mondial sunt corupţi buni pentru că sunt corupţii lui. Dacă, Doamne fereşte, dansa vreun pesedist cu Bercea Mondial, era un corupt rău", a afirmat liderul PSD.

Victor Ponta a susţinut că USL va încerca să schimbe această mentalitate.

"Eu cred că, după ce se termină şi cu Băsescu şi cu PDL, obligaţia mea şi a lui Crin Antonescu şi a construcţiei noastre politice este să oprim această meteahnă a epocii Băsescu: corupţii mei sunt buni şi trebuie apăraţi, Blejnar e bun dacă e la mine, dacă e la ceilalţi şi trebuie înfierat şi aşa mai departe. Modul acesta de a vedea viaţa, pe care domnul Băsescu ni l-a transmis tot timpul - corupţii lui sunt buni, corupţii celorlalţi sunt răi - e un mod care trebuie să se schimbe, din punctul meu de vedere. Cei care comit fapte penale sunt la fel de răi indiferent din ce partid fac parte sau cu cine sunt rude", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici