Ponta: Când USL vine la guvernare, nu va schimba oamenii PDL cu cei ai PSD-PNL, ci cu cei din sistem

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, vineri, că militanţii PSD care vor munci în campania electorală nu vor mai primi funcţii dacă nu sunt în domeniu, el susţinând că, dacă USL va prelua guvernarea, nu va schimba oamenii PDL cu cei ai PSD şi PNL, ci cu "oameni din sistem".

7 afișări

"Fac apel la dumneavoastră să vă pregătiţi nu numai pentru partea de campanie, dar să pregătiţi organizaţia pentru un principiu de la care nu vom abdica de data asta: în niciun caz nu mai schimbăm oamenii PDL cu oamenii PSD şi ai PNL. O să schimbăm oamenii PDL cu oameni care sunt din sistem şi care se pricep la acel sistem", a spus Ponta la şedinţa BPN al Organizaţiei de Femei a PSD.

Preşedintele social-democrat a spus că în viitoarea guvernare nu vor fi aduşi oameni din afară dacă nu se pricep la domeniul respectiv.

"Nu mai aducem pe nimeni din afară doar pentru că a muncit în campanie, pentru că este militant de partid, dacă nu are legătură cu domeniul. Sigur că poate să sune pentru unii dintre militanţi destul de prost - «păi cum, eu muncesc în campanie şi nu-mi daţi funcţie?» Nu. Funcţii şi conducerea structurilor deconcentrate - cu excepţia miniştrilor şi a secretarilor de stat, care sunt funcţii politice - toate celelalte trebuie să fie ale oamenilor din sistem şi cred că ţine foarte mult de Organzaţia de Femei să identificaţi oameni din sistem care sunt corecţi, bine pregătiţi şi respectaţi de restul sistemului şi care se apucă de o treabă serioasă indiferent de ce partid este la guvernare", a spus Ponta.

El a adăugat că acest lucru reprezintă o "schimbare fundamentală" pe care USL doreşte să o facă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici