- Home
- Politic
- ATENA, (18.03.2014, 15:55)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: Ce s-a întâmplat în Crimeea contrazice regulile dreptului internaţional. Trebuie soluţii
Ceea ce s-a întâmplat în Crimeea contrazice regulile dreptului internaţional şi trebuie găsite soluţii prin care nu să fie păstrat pur şi simplu "un război rece", ci să fie restabilită ordinea de drept internaţional, cu respectarea integrităţii ţărilor din zonă, a afirmat, la Atena, premierul Victor Ponta.
Urmărește
2572 afișări
Ponta: Ce s-a întâmplat în Crimeea contrazice regulile dreptului internaţional, trebuie soluţii (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
"Este evident că ceea ce s-a întâmplat în Crimeea contrazice regulile dreptului internaţional, ale Constituţiei Ucrainei, şi că Uniunea Europeană şi noi, ca ţări membre ale UE şi NATO, au avut o poziţie foarte clară în acest sens. Mai departe trebuie să găsim împreună soluţii prin care nu să păstrăm pur şi simplu un război rece, ci să reuşim să restabilim ordinea de drept internaţional şi respectarea graniţelor integrităţii teritoriale a ţărilor din zonă", a spus Ponta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice de Crăciun din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
El a adăugat că nesancţionarea unei asemenea situaţii conduce, practic, la extinderea ei în alte zone, precum Transnistria şi nordul Georgiei.
"Este foarte clar că Uniunea Europeană şi Alianţa Nord-Atlantică trebuie să aibă poziţii ferme, coordonate şi "realiste", care să dea un semnal foarte clar Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei că beneficiază de un sprijin real.
Premierul a mai afirmat că România, ca ţară membră a UE, este cea mai apropiată geografic de această zonă şi, din acest punct de vedere, a fost activă în conturarea poziţiilor Uniunii Europene şi ale Alianţei Nord-Atlantice.
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat, marţi, un acord cu noii lideri proruşi ai Crimeei privind alipirea acestei peninsule din sudul Ucrainei la Rusia.
Ucraina nu va recunoaşte niciodată alipirea Crimeei la Rusia, a declarat Evghen Perebîinis, un purtător de cuvânt al diplomaţiei de la Kiev.
Preşedintele Sovietului Suprem de la Tiraspol, Mihail Burla, a trimis scrisoare preşedintelui Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîşkin, în care solicită examinarea posibilitaţii anexarii Transnistriei la Federaţia Rusă, în contextul în care locuitorii din peninsula ucraineană Crimeea s-au pronunţat masiv la referendumul de duminică în favoarea alipirii teritoriului la Rusia, iar Moscova a recunoscut independenţa regiunii, în pofida ameninţărilor şi protestelor din partea comunităţii internaţionale.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze au salvat de Crăciun peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Geoană: Şansele ca scenariul din Crimeea să se repete în cazul Transnistriei sunt mult mai reduse
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:18
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
-
astăzi, 18:03