Ponta: Ciuhodaru este un personaj exotic, nu ştiu ce legătură are cu lucrurile serioase

Preşedintele PSD, Victor Ponta, afirmă că deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru este "un personaj exotic" şi a spus că nu ştie ce legătură are acesta cu "lucrurile serioase".

Urmărește
786 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ciuhodaru este un personaj exotic, nu ştiu ce legătură are cu lucrurile serioase

Victor Ponta (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează eliberarea din funcţia de consilier onorific pe probleme de urgenţă la Ministerul Sănătăţii a lui Tudor Ciuhodaru, Ponta a apreciat că Guvernul a dat dovadă de "criză de inspiraţie şi de seriozitate" la numirea acestuia.

"Ciuhodaru este un personaj exotic, nu ştiu ce legătură are cu lucrurile serioase, şi-a dovedit competenţa în faţa lui Oprea. Prin numirea lui Ciuhodaru în funcţia de consilier onorific al Ministerului Sănătăţii, Guvernul a dat dovadă de o criză de inspiraţie şi de seriozitate. Nu comentez de ce a fost eliberat, joi, din funcţie", a spus liderul PSD.

Ponta va participa, joi, la o întâlnire cu reprezentanţii PSD Cluj, la care vor fi prezenţi senatorii Ilie Sârbu şi Ecaterina Andronescu.

Potrivit unor surse politice, doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost eliberat din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii deoarece a anunţat public că el i-a prezentat pe medicii Vasile Cepoi şi Andrei Georgescu la Preşedinţie şi Guvern, fără a-l avea alături pe ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli (UDMR).

"Faptul că s-a lăudat că el a fost cel care i-a prezentat pe cei doi medici, propuşi pentru posturi de conducere în minister, la preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, l-a nemulţumit profund pe ministrul Sănătăţii, dar şi pe lideri ai UDMR şi a atras demiterea acestuia. În general, majoritatea declaraţiilor publice ale acestuia după numirea ca şi consilier onorific au deranjat atât UDMR, cât şi factori din zona guvernamentală şi chiar medicală", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse politice.

Un alt motiv care a condus la demiterea lui Ciuhodaru este că acesta s-a prezentat inclusiv public drept şeful celor doi medici, spunând că aceştia vor face parte din echipa sa, ceea ce l-a nemulţumit chiar şi pe doctorul Andrei Georgescu, care ar fi reclamat acest fapt inclusiv lui Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi finul lui Traian Băsescu.

"Boc a avut permanent consultări cu Ritli, iar propunerile nu au fost făcute de Ciuhodaru, aşa cum acesta a lăsat permanent să se înţeleagă", mai susţin sursele citate.

Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi numit, marţi, consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă, a venit, miercuri, la Guvern şi i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi ca făcând parte din echipa care va lucra la legea privind sănătatea şi serviciile de urgenţă.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat că ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, nu a asistat la discuţia dintre premierul Emil Boc şi doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, în care au fost stabilite persoanele ce vor ocupa posturi de secretar de stat şi subsecretar de stat în minister, el sosind la Palatul Victoria doar la şedinţa de Guvern.

Discuţia în care s-a stabilit că medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi vor lucra în Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat, respectiv ca secretar de stat a avut loc exclusiv între Boc, Ciuhodaru şi cei doi medici, fără ca ministrul de resort să fie prezent.

Ritli a ajuns la Palatul Victoria doar cu puţin înainte de începerea şedinţei de Guvern.

Reacţiile negative după numirea lui Ciuhodaru în funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii nu au întârziat să apară.

Raed Arafat spunea, în conferinţa de presă în care şi-a anunţat demisia, că se gândeşte deja ce se va întâmpla cu sistemul medical de urgenţă după ce a aflat că Tudor Ciuhodaru, "cel care a distrus SMURD-ul la Iaşi", a fost numit consilier onorific la MS.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, că regretă faptul că noul consilier onorific în Ministerul Sănătăţii, Tudor Ciuhodaru, a făcut doctoratul cu el şi nu l-a învăţat şi "bioetica". Astărăstoae a fost îndrumătorul lui Tudor Ciuhodaru la doctorat. Teza de doctorat susţinută de Ciuhodaru în 2010, în dezbatere publică, a fost "Pacientul suicidar în serviciul de urgenţă".

Vasile Astărăstoae mai spunea că regretă faptul că şeful statului, în loc să fie moderator, a intervenit şi a generat demisia lui Raed Arafat, precizând că speră ca în locul acestuia "să nu vină un saltimbanc, un clovn".

Şi subsecretarul de stat Andrei Georgescu spunea că va încerca să tempereze elanul lui Tudor Ciuhodaru de a ieşi continuu la TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici