Ponta: Deciziile forurilor PSD în cazul Geoană nu se pot întoarce sau schimba

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că deciziile luate până în prezent de către forurile partidului, respectiv BPN, grupul parlamentar de la Senat şi Comisia de Integritate, în cazul Mircea Geoană, nu se pot întoarce sau schimba.

Urmărește
229 afișări
Imaginea articolului Ponta: Deciziile forurilor PSD în cazul Geoană nu se pot întoarce sau schimba

Mircea Geoană (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Adevărata miză este ideea unui PSD şi după acea PSD în cadrul USL cu o structură de decizie foarte clară, iar structura de decizie a luat în toate forurile posibile - a fost întâi BPN, apoi grupul de la Senat, Comisia Naţională de Integritate şi peste două zile va fi CExN - a luat aceste decizii prin vot. Nu se pot întoarce şi nu se pot schimba", a spus Ponta la Pro TV.

Întrebat de moderator de ce vrea să-l excludă din partid pe Mircea Geoană, Ponta a enumerat trei motive, respectiv faptul că Geoană are şi a avut o agendă personală diferită de cea a opoziţiei, că, într-un fel sau altul, a afectat ideea de opoziţie unită şi că în acţiunile sale, cel puţin în ultima perioadă, a fost sprijinit făţiş sau pe ascuns de cei de la putere.

Ponta a spus că momentul excluderii lui Geoană din PSD are o semnificaţie care ţine de faptul că, până la alegeri, mai este un an, iar USL trebuie să se bazeze pe o armată "poate mai mică, dar convinsă" de oameni care nu se bat neapărat pe o funcţie şi nu au relaţii pentru apărarea acelei funcţii cu cei de la putere.

"Ce este necesar pentru PSD este să ştie pe cine se bazează în această bătălie şi să sancţioneze un membru al său aşa cum am sancţionat mulţi alţi membri. După ce am ieşit de la guvernare în 2009 au fost mai mulţi membri PSD care şi-au păstrat funcţiile cu sprijinul PDL sau al UNPR. Practic toţi au plecat din partid. Nu cred că trebuie să existe o regulă pentru membrul PSD obişnuit şi o altă regulă pentru domnul Geoană", a spus Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că a fost convocat Comitetul Executiv al PSD pentru 22 noiembrie, la şedinţă urmând să fie invitat şi Mircea Geoană, în cazul căruia există o recomandare de excludere din partid de la Comisia de Integritate.

Ponta a spus că Mircea Geoană se poate adresa, dacă doreşte, Comitetului Executiv, în legătură cu recomandarea Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală de a-l exclude din partid.

"Dacă domnul Geoană va dori să fie prezent la CEX, este o dorinţă legitimă. Fac însă un apel la el, dacă mai are un pic de respect faţă de partidul care i-a oferit atât de multe, ar trebui să ne sprijine, să nu mai ajute puterea să deturneze atenţia de la adevăratele probleme. (...) Domnul Geoană poate fi prezent la CEX dacă nu mai face conferinţă de presă înainte, altfel nu mai are rost să îl invităm, că aflăm de la presă ce are de spus", a adăugat Ponta.

Comisia de integritate a PSD a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional al partidului excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a transmis o scrisoare membrilor Comitetului Executiv, menţionând că nici până în prezent nu i-au fost comunicate motivele pentru care se cere sancţionarea sa de către CEx, scrie gandul.info.

Mircea Geoană a transmis o scrisoare preşedintelui PSD, Victor Ponta, şi tuturor membrilor Comitetului Executiv, în care vorbeşte despre sancţiunea pe care partidul urmează să i-o aplice marţi. Scrisoarea reprezintă apărarea lui Mircea Geoană în faţa sancţiunii de excludere propusă de Comisia de Integritate Morală, notează "Gândul".

Geoană le cere colegilor din Comitetul Executiv al PSD, forul care va decide marţi ce sancţiune i se va aplica, să nu ia nicio decizie deoarece întreaga procedură care a condus la acest vot este nestaturară şi ilegală. Mai mult, fostul preşedinte al pesediştilor cere sancţionarea celor care s-au făcut vinovaţi de aceste încălcări ale Statutului PSD, menţionează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici