Ponta, despre afirmaţiile lui Marian Sârbu: Trădătorii găsesc mereu motive pentru trădare

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, comentând afirmaţiile liderului UNPR Marian Sârbu potrivit cărora fără contribuţia Uniunii la stabilitatea politică România s-ar fi aflat în situaţia Greciei, că cei care trădează găsesc întotdeauna motive pentru trădare.

5 afișări

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Marian Sârbu, potrivit căruia România ar fi fost în situaţia Greciei dacă UNPR nu ar fi contribuit la stabilitatea politică, Ponta a răspuns: "Marian Sârbu este un om cu care a fost coleg şi prieten. Dar spun că întotodeuna cei care trădează au un motiv public: am trădat, că dacă nu trădam noi nu ştiu ce se întâmpla".

Ponta a precizat că Marian Sârbu era ministru PSD în Guvernul din 2009 şi a apreciat că este incorect ca premierul Emil Boc să afirme că nu a putut să facă refrome extraordinare în acel an din cauza miniştrilor PSD.

"Mă gândesc că nu se referă la Marian Sârbu, nici la Cristi Diaconescu. Probabil că eu, de la Relaţia cu Parlamentul, nu l-am lăsat să facă reforme", a spus Ponta."

Liderul PSD a arătat că, după doi ani de austeritate, România se află tot de unde a plecat, în sensul că nu are creştere economică, nu are perspective şi se îndatorează.

"Facem exact ce Grecia a făcut în momentul în care era condusă de un Guvern de dreapta: îndatorare, îndatorare, îndatorare şi o diferenţă tot mai mare între categorii sociale. Comparaţia între România şi Grecia este corectă dacă faceţi o comparaţie între Guvernul Boc de acum şi Guvernul de dreapta care a precedat actualul Guvern Papandreu, cel care trebuie să gestioneze, din păcate, ceea ce a moştenit. Îmi doresc foarte tare ca, în 2013, să nu moştenim acelaşi gen de economie pe care l-au moştenit cei care conduc acum Grecia de la guvernul de dreapta", a spus Ponta.

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat luni că, dacă formaţiunea pe care o reprezintă nu ar fi contribuit la păstrarea stabilităţii politice, situaţia României ar fi putut fi aceeaşi cu cea a Greciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici