- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (31.05.2012, 15:02)
- Alexandru Moise ,
Ponta despre planul Anticorupţie: Suntem foarte buni la strategii şi foarte slabi la implementare
Premierul Victor Ponta a cerut reprezentanţilor Ministerului Justiţiei să dispună măsuri serioase pentru aplicarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015, arătând că autorităţile române sunt foarte bune la redactarea de strategii şi foarte slabe la implementarea unor astfel de planuri.
Urmărește
202 afișări
Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
"Suntem foarte buni la strategii şi foarte slabi la implementare. Este foarte important ca raportul din luna iulie al Comisiei Europene să fie pozitiv. Este simplu să stai la Bruxelles pe 7.000 euro lunar şi să critici Guvernul, miniştrii, pe principiul «distrugem pe toată lumea ca să arătăm că nu sunt buni»", a spus Ponta.
Premierul participă, joi, la prima reuniune a Platformei de cooperare a administraţiei publice centrale, care are loc la sediul Ministerului Justiţiei.
Pe agenda reuniunii se regăsesc teme precum stadiul implementării strategiei la nivelul fiecărei instituţii, dificultăţile întâmpinate în acest proces, stadiul elaborării planurilor sectoriale, precum şi metodologia de monitorizare a strategiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Andreea Cosma, pusă sub acuzare în dosarul Nordis: În biroul meu nu s-a dublat nicio promisiune
-
Ce vrea Trump să primească din partea Kievului în schimbul continuării sprijinului financiar
-
Dezbateri în Parlament pentru Legea Bugetului de Stat şi Legea Bugetului Asigurărilor Sociale, marţi
Până la sfârşitul acestui semestru, toate instituţiile publice trebuie să elaboreze propriile planuri sectoriale anticorupţie. De asemenea, acestea trebuie să comunice Ministerului Justiţiei situaţia privind implementarea măsurilor preventive şi a indicatorilor de evaluare prevăzuţi în Strategia Naţională Anticorupţie 2012-2015.
Platformele de cooperare sunt constituite potrivit Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015 şi asigură monitorizarea implementării strategiei la nivel tehnic. Acestea sunt conduse de un preşedinte şi sunt convocate cel puţin o dată la două luni
Citește pe www.zf.ro: Germania, Franţa, Polonia: 2024 a fost doar începutul unui val de distrugeri de locuri de muncă şi restructurări de personal care se va extinde în 2025
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
ZODIILE protejate și favorizate de Univers, în februarie 2025. Cine sunt cei mai norocoși nativi, în ultima lună de iarnă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1076. Zelenski avertizează asupra alianţei în creştere a Rusiei cu Iranul şi Coreea de Nord / Viceguvernatorul regiunii Primorski din Rusia a fost ucis / Reuters: Administraţia Biden a amânat livrările de arme către Ucraina în 2024
-
ieri, 22:43
Ce vrea Trump să primească din partea Kievului în schimbul continuării sprijinului financiar