- Home
- Politic
- BISTRIŢA, (11.09.2014, 22:11)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta despre proiectul UDMR privind autonomia: Să nu se alarmeze niciun român
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bistriţa, că românii din Transilvania nu trebuie să se "alarmeze" din cauza proiectului UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc întrucât acesta nu aparţine coaliţiei de guvernare, care nu va susţine un proiect împotriva Constituţiei.
Urmărește
768 afișări
Ponta despre proiectul UDMR privind autonomia: Să nu se alarmeze niciun român
Victor Ponta a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă a discutat cu UDMR despre proiectul autonomiei pe care Uniunea îl promovează, în condiţiile în care şi CSM a anunţat, joi, că acesta trebuie să respecte Constituţia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Nu, nu este un proiect guvernamental, nu este un proiect al coaliţiei de guvernare. Cei de la CSM au dreptate aici, asta e şi poziţia noastră: niciun proiect nu poate fi împotriva Constituţiei. Eu sunt şi rămân un susţinător al descentralizării. Cât avem mandatul pe care oamenii ni l-au dat la alegeri, până la sfârşitul lui 2016, trebuie să-l implementăm, cu siguranţă", a răspus Ponta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Întrebat dacă mai menţine la guvernare UDMR, care "doreşte secesiunea", în condiţiile în care "românii din Transilvania s-au alarmat", Ponta a răspuns: "Să nu se alarmeze niciun român. Vreau ca toţi românii din Transilvania, din Oltenia, din Moldova şi din Dobrogea să ştie că avem toţi o Constituţie pe care o respectă toată lumea. În acea Constituţie se prevede clar cum e statul român şi nu se poate schimba, dar se mai prevede un lucru: nu băgăm pe nimeni în închisoare dacă exprimă o părere, chiar şi greşită, cu care nu suntem de acord. Suntem o societate deja matură, în care fiecare îşi poate spune o părere. Părerile nu se sancţionează. Se sancţionează acţiunile împotriva Constituţiei, iar eu sunt convins că nimeni nu va face acest lucru".
Premierul a adăugat că, încă de atunci când era în opoziţie, iar apoi ca prim-ministru şi lider al coaliţiei de guvernare, a crezut şi crede că este bine, "tocmai pentru a fi o societate echilibrată şi democratică", ca alături, la guvernare, să fie şi UDMR, "ca reprezentantul politic al minorităţii maghiare", dar şi grupul minorităţilor naţionale.
"România este o ţară care nu are absolut niciun fel de problemă reală de discriminare. Probleme şi discuţii politice avem multe, şi nu din partea maghiarilor, ci din partea unor români care aruncă tot felul de petarde în presă. Vreau să trăiesc într-o ţară în care putem să trăim cu toţii respectând Constituţia şi legile ţării", a conchis Ponta.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) spune, despre proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc vehiculat în presă în ultimele zile, că lansarea în spaţiul public a unor teme ce depăşesc cadrul constituţional în ceea ce priveşte justiţia reprezintă "o agresiune la principiile statului de drept".
"Lansarea prin orice mijloc de comunicare în masă de către vectori de imagine - indiferent dacă sunt analişti, jurnalişti, politicieni - în spaţiul public a unor teme ce exced cadrului constituţional în materia înfăptuirii justiţiei în România reprezintă un potenţial de afectare a independenţei şi prestigiului acesteia şi o agresiune la principiile statului de drept", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, joi, de CSM.
Punctul de vedere al CSM a fost făcut public "având în vedere vehicularea şi dezbaterea în mass-media a unui proiect privind Statutul Special al Ţinutului Secuiesc din România".
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Borbely: Sper să vină vremea când majoritatea va înţelege că proiectul autonomiei nu e împotriva ei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe