Ponta: Este o bătălie în partidul de guvernare pentru cine controlează crima organizată

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut, miercuri, că în cadrul PDL se duce o bătălie între grupuri pentru controlul crimei organizate şi al corupţiei din vămi şi din sistemul financiar.

Urmărește
2 afișări

Întrebat cum comentează afirmaţiile lui Vasile Blaga referitoare la implicarea PSD în chestiunea vămilor, Ponta a spus că procurorii au făcut ce trebuia pentru a combate sistemul crimei organizate, dar pe acest sistem a apărut o bătălie în cadrul PDL.

"Este o bătălie între grupul condus de domnul Blaga şi grupul condus de doamna Udrea. Vinovaţi sunt şi unii şi alţii. Domnul Blaga ştie foarte bine ce se întâmplă acolo, nu a fost ministru de Interne degeaba. Şi doamna Udrea şi domnul Igaş şi Blejnar din grupul celorlalţi ştiu. (...) Este o bătălie într-un partid de guvernare pentru cine controlează crima organizată şi corupţia din vămi şi din sistemul financiar", a afirmat Ponta.

El a spus că, dacă o astfel de "bătălie" s-ar fi dus într-un partid din opoziţie, nu ar fi interesat pe nimeni.

"Dacă bătălia Udrea-Blaga ar fi fost în opoziţie, nu ne-ar interesa. Dar ei se bat pentru sistemul care ne asupreşte pe toţi. (...) E un meci, nu mai e de mult de box, că se lovesc cu toate, e deja full-contact", a afirmat el.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că se uită în ochii fiecărui român şi spune că niciodată nu a fost şi nu va fi implicat în activităţi ilegale, el susţinând şi că toate acuzaţiile de asociere a partidului cu fapte de corupţie sunt "minciuni".

"Astăzi au fost lansate anumite bănuieli legate de activitatea mea, îl asigur pe fiecare român că nu am ce să-mi reproşez din acest punct de vedere, niciodată nu am fost implicat în acţiuni ilegale şi nu voi fi niciodată. Dacă cineva are vreo bănuială, vreun document, nu are decât să se adreseze instituţiilor statului", a afirmat Vasile Blaga.

El a spus că în perioada 1993-1996 a condus Regionala Vamală Oradea, iar în 15 iulie a fost eliberat din funcţie pentru că nu a trecut la PSD, arătând că în toată această perioadă nu l-a avut niciodată adjunct pe Radu Mărginean.

"În toată această perioadă nu l-am avut niciodată adjunct pe Radu Mărgineanu, s-au spus numai minciuni. Mai mult, domnia sa a fost promovat la vama Oradea în 2000, când tot PSD era la putere. Niciodată nu am făcut o întâlnire în partid între patru ochi sau între şase ochi, cu atât mai puţin în echipe care să facă propuneri pentru funcţii. Eu nu am propus pe nimeni ca şef de vamă, nu am propus pe nimeni nici măcar ca şef de tură undeva", a precizat Vasile Blaga.

Liderul "Pro Lex", Vasile Lincu, a declarat, miercuri, că Regina, adică beneficiarul final al corupţiei din vămi, este PDL, de fapt mai multe persoane, el făcând acuzaţii privind numirea lui Vasile Blaga ca director la Direcţia Vamală Oradea şi spunând că Blaga a intrat fraudulos în ANV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici