Ponta: Este păcat că, după 22 ani, cineva nu pleacă de la putere decât distrugând ţara

Guvernul încearcă să contracareze efectul campaniei iresponsabile de denigrare a României iniţiată de persoane care câştigă mii de euro lunar în Parlamentul European din munca românilor, spune premierul Victor Ponta, arătând că este păcat că, după 22 ani, cineva nu pleacă de la putere decât distrugând ţara

Urmărește
2369 afișări
Imaginea articolului Ponta: Este păcat că, după 22 ani, cineva nu pleacă de la putere decât distrugând ţara

Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Guvernul poate funcţiona acum fără blocajele care l-au ţinut în loc până în prezent şi fără să mai aibă tot timpul grija unei plângeri penale, a contestării tuturor actelor normative adoptate şi a sabotajului instituţional, a mai afirmat premierul Victor Ponta.

"Acum vom avea eliminate toate blocajele care ne-au ţinut în loc de când am început actul de guvernare şi cu atât mai mult trebuie să dovedim că putem să funcţionăm într-adevăr fără să avem tot timpul grija unei plângeri penale - domnul ministru de Externe -, a contestaţiilor tuturor actelor pe care le adoptăm şi a sabotajului instituţional", a spus Ponta miniştrilor în şedinţa de sâmbătă a Guvernului.

În şedinţa de sâmbătă a Guvernului, el a cerut totodată miniştrilor să nu intre în concediu, atenţionând că vor fi organizate şi două şedinţe de guvern pe săptămână, şi a solicitat acestora să se ocupe şi de alte probleme importante, precum canicula, fondurile europene, medicamentele, Bacalureatul.

Guvernul se reuneşte sâmbătă dimineaţă în şedinţă extraordinară, pentru a adopta hotărârile de organizare a referendumului de demitere a şefului statului.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că Guvernul a calculat cheltuielile aferente referendumului de demitere a preşedintelui la circa 95 milioane lei, mai mult ca în 2007, dar în condiţiile în care sunt deschise secţii de vot şi în străinătate, urmând ca unele circumscripţii să fie "redesenate".

În 2007, la primul referendum de demitere din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, Guvernul a anunţat costuri de 60 milioane lei pentru organizarea scrutinului.

"În prezent, cheltuielile totale impuse de organizarea referendumului sunt estimate la aproximativ 95 milioane lei, dar în condiţiile în care vor fi deschise secţii de vot şi în străinătate, deja fiind realizate şi unele economii", au arătat sursele citate.

Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a modificat Legea referendumului, stabilind că preşedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor participanţi, elimină sintagma "la nivelul ţării" legată de voturile exprimate. Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşă, a precizat astfel că a fost eliminată discriminarea prin care cetăţenii români, aflaţi în străinătate, nu puteau vota la referendum şi erau valabile doar voturile exprimate pe teritoriul naţional.

Sursele citate au mai declarat că unele circumscripţii electorale vor fi "redesenate", pentru şedinţa de sâmbătă a Guvernului fiind pregătite şase proiecte de hotărâri pentru organizarea referendumului.

Parlamentul a stabilit ca referendumul să fie organizat la 29 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici