Ponta: Geoană, ca un bun creştin, îl iubeşte iar pe Antonescu; PNL şi PDL se înţeleg când au interes

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, la Piteşti, în CExN, că spre deosebire de el, Mircea Geoană a uitat "cât de tare îi înjura pe social-democraţi " preşedintele PNL în campania pentru prezidenţiale, menţionând că acum preşedintele Senatului "îl iubeşte din nou" pe Crin Antonescu.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Ponta: Geoană, ca un bun creştin, îl iubeşte iar pe Antonescu; PNL şi PDL se înţeleg când au interes

Ponta: Geoană, ca un bun creştin, îl iubeşte iar pe Antonescu; PNL şi PDL se înţeleg când au interes (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Domnul Geoană a uitat cât de tare ne înjura Crin în alegeri. Ne spunea să îl lăsăm în pace, că nu contează. Acum Geoană, ca un bun creştin, îl iubeşte din nou. Eu nu îl iubesc (pe Crin Antonescu, n.r.)", a spus Ponta.

El a mai arătat că agresivitatea PNL la adresa social-democraţilor este "dăunătoare", el precizând că nu este cazul ca PSD să considere PNL nici prieten, nici duşman, în condiţiile în care liberalii "merg pe drumul lor".

"PNL îşi urmăreşte propriul interes. Nu e cazul să ne considerăm nici prieteni, nici duşmani. Ei merg pe drumul lor. Sperăm să nu fie prea agresiv la adresa noastră. Această agresivitate este dăunătoare. Nu înţeleg preocuparea să ne înjure pe noi decât pe Băsescu şi Boc. Nu am înţeles povestea cu alierea cu foşti fesenişti. Eu nu am fost, îi respect, dar nu cred că trebuie să primim lecţii de la liberali", a spus Ponta.

El le-a cerut social-democraţilor să nu fie enervaţi pe atacurile PNL la adresa PSD. "Nu fiţi enervaţi, că nu ne atacă doar PDL, ci şi PNL, vor fi o mulţime de atacuri sub centură. Azi, la Baia Mare, s-a făcut alianţă PNL şi PDL care ne-a schimbat viceprimarul. Nu vă enervaţi. Dumneavoastră, în teritoriu, ştiţi foarte bine că PNL şi PDL, când au un interes, se înţeleg foarte bine", a spus Ponta.

Preşedintele PSD a spus că a citit că liderul PNL Crin Antonescu ar fi afirmat că social-democraţii se "înţeleg" cu Traian Băsescu. "Am citit într-un ziar că Antonescu a spus că ne înţelegem cu Băsescu. E o măgărie. Nu cred că a spus Antonescu aşa ceva", a spus Ponta.

El a arătat că nu va accepta "măgării" de genul celeia privind "înţelegerea" dintre Băsescu şi social-democraţi şi că, în opinia sa, aceasta a fost o "şopârlă", "aruncată" pentru a se certa între ele partidele de opoziţie.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Antena 3, răspunzând unei întrebări, că nu are absolut nicio relaţie care să nu fie cunoscută public cu preşedintele Traian Băsescu, menţionând că nu a fost sunat de acesta nici când a câştigat şefia partidului.

Întrebat dacă are relaţii care nu sunt cunoscute public cu preşedintele Traian Băsescu, Ponta a răspuns: "Absolut niciuna".

El a spus că nu a fost sunat de Băsescu nici când a câştigat şefia PSD. Ponta a mai spus că singurul din PDL care l-a sunat când a câştigat şefia PSD a fost Emil Boc. Ponta s-a arătat mirat de acest lucru, având în vedere că premierul fusese, frecvent, ţinta criticilor sale vehemente.

Ponta a mai spus că are relaţii "foarte proaste" cu Adriean Videanu, pe care îl consideră "patronul corupţiei din România".

"Ar fi bine dacă PDL ar merge alături de PNŢ", a mai spus Ponta.

Ziarul "Gândul" relatează, în ediţia de joi, că liderul PNL Crin Antonescu suspectează un aranjament între Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu şi că le-a împărtăşit acestă temere, marţi, colegilor din Biroului Politic Central.

"După cum se comportă, după câte condiţii pune ca să-i dăm jos pe Traian Băsescu şi PDL, asta mă duce cu gândul că are palma bătută cu Traian Băsescu", ar fi spus Antonescu, conform unor surse din partidul liberal, citate de 'Gândul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici