- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: Guvernul vorbea în 2010 de un deficit de poliţişti de 13%
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că Guvernul a promovat legea privind disponibilizarea poliţiştilor după ce în urmă cu un an, în strategia de ordine publică, preciza că există un deficit de 13% în personalul din cadrul Poliţiei.
Ponta a afirmat că Guvernul este incoerent în măsurile de siguranţă şi ordine publică, afirmând într-un an că există deficit de poliţişti şi în anul următor dorind disponibilizarea a aproape 9.000 de persoane din structurile MAI.
El a amintit de strategia naţională de ordine publică pentru anii 2010-2013, aprobată de CSAT şi de Guvernul Emil Boc prin HG, în care se afirma că există un deficit de 13% personal în cadrul Poliţiei.
"Este foarte greu să ai o strategie de ordine publică, siguranţa cetăţeanului, ceea ce înseamnă practic viaţa noastră de zi cu zi, dacă în 2010 vii şi spui şi aprobi în CSAT că ai un deficit, trebuie să mai măreşti cu 13% numărul poliţiştilor, iar în 2011 prin tot felul de subterfugii şi prin tot felul de cozi de topor vii şi adopţi în Parlament reglementări prin care de fapt să reduci numărul poliţitşilor. E un gen de politică incoerentă şi un gen de politică care pe termen mediu şi lung ne afectează pe toţi", a declarat Ponta.
Plenul Camerei a decis, marţi, ca din 1 ianuarie 2012 reconversia poliţiştilor al căror raport de serviciu încetează în urma reorganizării unităţii sau a reducerilor de posturi să se facă în "următoarele" şase luni după adoptarea acestor măsuri şi nu în "ultimele" şase luni dinaintea adoptării.
Prevederea constituie o modificare a Legii 360/2002 privind Statutul Poliţistului şi a fost cuprinsă într-un raport adoptat de Comisia de apărare şi votat, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 172 de voturi "pentru" şi 130 "împotrivă".
Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege, care a fost adoptat de Senat în 2009.
Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor nu a adoptat proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "împotrivă" şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile. Camera Deputaţilor era for decizional în cazul acestui proiect de lege, respins anterior de Senat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.