Ponta i-a reproşat lui Andronescu concesia făcută legilor Miclea

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta i-a reproşat, joi, în CExN, ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, faptul că a făcut prea multe concesii legilor educaţiei elaborate de comisia prezidenţială condusă de Mircea Miclea, Dan Nica şi Mircea Geoană apărând-o pe Andronescu, susţin surse din partid.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Ponta i-a reproşat lui Andronescu concesia făcută legilor Miclea

Ponta i-a reproşat lui Andronescu concesia făcută legilor Miclea (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto/Publimedia)

Potrivit surselor citate, Ponta i-ar fi reproşat ministrului Educaţiei că a făcut, în dezbaterile care au dus la amendarea Codului Educaţiei, prea multe concesii propunerilor elaborate de comisia prezidenţială condusă de Mircea Miclea, precum şi că, în declaraţiile publice, nu a insistat asupra faptului că legile pe care PSD ar accepta o eventuală asumare a răspunderii Guvernului sunt legile elaborate de ministerul condus de ea.

Aceleaşi surse au arătat că, pe lângă Mircea Geoană, care i-a luat apărarea ministrului şi a catalogat drept contraproductive atacurile între lideri ai partidului în apropierea campaniei electorale, Andronescu a avut un sprijin în ministrul Internelor, Dan Nica.

Sursele menţionate au apreciat că gestul lui Nica a părut surprinzător unor lideri ai partidului, în condiţiile în care mai mulţi vicepreşedinţi au remarcat, în discuţii neoficiale, atitudinea neutră faţă de PDL a lui Nica din ultimele luni, remarcă întărită şi pe fondul propunerii făcute de PDL, confirmată de mai mulţi lideri ai PSD în cadrul unor discuţii informale, ca PSD să preia ministerul Economiei şi pe cel al Finanţelor pentru a renunţa la Interne.

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri noaptea, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra celor trei legi privind educaţia naţională, salarizarea unitară şi reorganizarea agenţiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor în sectorul public.

Scrisoarea Guvernului privind asumarea răspunderii pe cele trei legi a sosit la Parlament, iar luni va avea loc o şedinţă a Birourilor Permanente reunite în care se va stabili calendarul asumării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici