Ponta:Ideea mandatului de 4 ani pentru preşedinte e bună dacă Băsescu demisionează un an mai devreme

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că ideea avansată de preşedintele Traian Băsescu privind modificarea Constituţiei în sensul reintroducerii unui mandat de patru ani pentru şeful statului este una bună dacă Băsescu îşi dă demisia cu un mai devreme.

Urmărește
6 afișări

Întrebat dacă ar fi oportună reintroducerea mandatului prezidenţial de patru ani, aşa cum şi-ar dori preşedintele Traian Băsescu, Ponta a răspuns: "De ce nu a propus Băsescu chestia asta când era vorba de el? Să-i reducă lui mandatul la patru ani? Sau de ce nu-şi dă demsia?".

"Băsescu întotdeauna vorbeşte de alţii. Dacă el îşi dă demisia cu un an mai devreme, da, e foarte bună ideea. Dar Băsescu întotdeauna vorbeşte de alţii, la el nu se aplică regulile astea. O să punem în Constituţia modificicată că nu o să mai fie doamna Udrea ministru? Sau că nu o să mai ia PDL toţi banii de la vămi şi de la Administraţia financiară? Băsescu e un preşedinte de partid neserios", a spus Ponta.

Ponta a apreciat, totodată, că modificările dorite de preşedintele Traian Băsescu în ceea ce priveşte Constituţia actuală, prezentate liderilor PDL, nu reprezintă altceva decât "praf în ochi".

"E praf în ochi. Stilul Băsescu, marca Băsescu: praf în ochi. Ca să uităm că avem un Cod al Muncii, o nebunie generală împotriva tuturor angajaţilor din România, ca să uităm că suntem în criză şi vom fi în continuare în criză, ca să uităm că se ceartă la PDL ca nebunii, între ei. Praf în ochi stilul Băsescu", a spus Ponta.

El a arătat că, în urmă cu un an, pe preşedintele Traian Băsescu "îl apucase iar să schimbe Constituţia".

"Ne-a chemat la Cotroceni şi un an de zile nu a mai făcut nimic. Şi acum, o să vedeţi, un an nu o să facă nimic, iar la anul, când se apropie alegerile locale, iarăşi ne aruncă praf în ochi cu Constituţia. E neserios. De aceea cred că nu trebuie să ne lăsăm de fiecare dată păcăliţi", a spus Ponta.

El a precizat că USL va discuta luni, în cadrul şedinţei CNC, despre propriul proiect de modificare a Cosntituţiei, pe care îl va depune probabil la Parlament.

Preşedintele Băsescu susţine ca mandatul şefului statului să fie de patru ani, iar Parlamentul să fie dizolvat dacă suspendă preşedintele ţării iar acesta nu este demis la referendum, potrivit propunerilor de modificare a Constituţiei pe care le-a prezentat PDL.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat pentru MEDIAFAX că reprezentanţii PDL şi preşedintele Traian Băsescu au discutat duminică despre revizuirea Constituţiei, printre propuneri aflându-se revenirea la mandatul de patru ani pentru şeful statului, dar şi posibilitatea dizolvării Parlamentului în cazul în care Legislativul suspendă preşedintele, iar acesta nu este demis la referendum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici