Ponta: În timpul şedinţelor BPN al PSD telefoanele nu merg şi nu a păţit nimeni nimic

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat luni, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, că la PSD în timpul şedinţelor săptămânale ale BPN telefoanele nu merg şi "nu a păţit nimeni nimic".

Urmărește
352 afișări
Imaginea articolului Ponta: În timpul şedinţelor BPN al PSD telefoanele nu merg şi nu a păţit nimeni nimic

Ponta: În timpul şedinţelor BPN al PSD telefoanele nu merg şi nu a păţit nimeni nimic (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti de ce sunt bruiate telefoanele mobile în timpul şedinţelor BPN, Ponta a răspuns: "La PSD, în timpul BPN nu merg telefoanele, pentru că suntem un birou mare, de peste 30 de oameni. Dacă le sună la toţi... Nu merg nici în şedinţa de Guvern, ştiţi foarte bine".

Ponta a spus că el personal nu are semnal la telefonul mobil în timpul şedinţei BPN al PSD.

"Şedinţa BPN durează o oră. Oamenii nu vorbesc la telefon în ora aceea şi nu a păţit nimeni nimic", a spus Ponta.

La începutul şedinţei BPN al PSD, premierul Victor Ponta a avut o remarcă legată de ştirea privind faptul că discuţiile şi negocierile cu FMI s-au desfăşurat cu telefoanele bruiate.

"Domnul vicepremier Chiţoiu e cel care a condus negocierile în aceste zile. Nu ştiu dacă au fost secrete sau nu. Habar n-am, că nu mai ştiu ce e adevărat sau nu prin presă. Era important dacă merg telefoanele sau nu, nu ce se discută. Pentru mine a fost important ce s-a discutat", a spus Ponta la începutul şedinţei BPN, la care presa a avut acces.

De altfel, la şedinţele BPN al PSD, telefoanele sunt bruiate de când Victor Ponta a devenit preşedintele partidului, astfel că jurnaliştii sunt nevoiţi să iasă din curtea sediului central al partidului, din Şoseaua Kiseleff numărul 10, pentru a putea relata de la eveniment.

În aprilie 2010, când PSD era în opoziţie, Ponta le spunea jurnaliştilor prezenţi la sediul central al partidului că sala unde se desfăşoară săptămânal şedinţele BPN este ecranată pentru că "totul apare, totul se publică", el promiţând că va lua, pe viitor, măsuri pentru a nu bruia telefoanele jurnaliştilor.

Întrebat atunci de jurnalişti de ce simt nevoia social-democraţii să ecraneze sala de şedinţe şi să bruieze semnalul telefoanelor mobile în timpul şedinţelor, Ponta răspundea: "Nu vedeţi în ce lume trăim? Totul apare, totul se publică".

Reprezentanţii Finanţelor au discutat, joi seară, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) principalele politici fiscale şi indicatorii principali ai bugetului de stat pentru 2014.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că, în premieră pentru întâlnirile cu delegaţia FMI, din partea autorităţilor române s-a solicitat ca Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) să bruieze pentru a împiedica interceptările, iar telefoanele mobile ale funcţionarilor ministeriali prezenţi la întâlnire au fost reţinute înainte de intrarea în sală.

Potrivit surselor, doar membrii delegaţiei FMI şi CE, precum şi demnitarii de la Finanţe au putut să păstreze asupra lor telefoanele mobile.

Vineri, premierul Victor Ponta a declarat că nu ştie nimic despre faptul că, pentru a împiedica interceptările, STS a fost solicitat să bruieze discuţiile purtate, joi, la Ministerul Finanţelor cu misiunea FMI şi nici nu crede aşa ceva.

Vineri, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a transmis că nu a fost solicitat să bruieze, pentru a împiedica interceptările, discuţiile purtate joi la Ministerul Finanţelor cu misiunea FMI pe tema politicilor fiscale şi a bugetului pentru 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici