Ponta ironizează intenţia PC de a depune moţiune simplă împotriva lui Baconschi

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a ironizat, luni, intenţia exprimată de PC privind iniţierea unei moţiuni simple împotriva ministrului de Externe, Teodor Baconschi, el subliniind că PC are un senator şi trei deputaţi, număr insuficient chiar şi pentru depunerea unei moţiuni simple.

Urmărește
5 afișări

Îniantea şedinţei USL de luni, preşedintele PC, Daniel Constantin, le-a spus jurnaliştilor că formaţiunea sa doreşte să iniţieze o moţiune simplă împotriva ministrului de Externe, Teodor Baconschi.

"Moţiunea e un subiect, am anunţat încă de sâmbătă. Vreau să discutăm azi şi, dacă şi PSD va îmbrăţişa această idee, săptămâna aceasta o vom fundamenta şi o vom depune la Parlament. E o prioritate pentru români, în primul rând, ca Teodor Baconschi să nu-i mai reprezinte în politica externă pentru că a demonstrat că nu poate", a spus Daniel Constantin.

El a arătat că moţiunea, dacă se va stabili iniţierea şi depunerea acesteia, va cuprinde o serie de critici la adresa ministrului Baconschi, referitoare la eşecul aderării la Schengen, lipsa de reacţie faţă de românii denigraţi în cotidiane europene sau lipsa de reacţie faţă de declaraţiile unor lideri politici maghiari.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a venit la reuniunea conducerii USL după Constantin. Solicitat de jurnalişti să comenteze oportunitatea moţiunii simple împotriva lui Baconschi, Ponta a răspuns: "De unde aţi înţeles chestia asta?".

"Ei (conservatorii - n.r.) sunt un senator şi trei deputaţi. Dacă dânşii doresc să facă lucrul ăsta, o să discutăm", a adăugat Ponta.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că USL ar putea depune în Senat o moţiune simplă pentru demiterea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, acest subiect urmând să fie discutat luni cu PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici