Ponta: Marga şi Andronescu sunt pregătiţi oricând să discute despre Educaţie, dacă poate şi Funeriu

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, că Andrei Marga şi Ecaterina Andronescu sunt pregătiţi în orice moment să discute despre Educaţie, el exprimându-şi îndoiala că ministrul Daniel Funeriu se poate ridica la nivelul acestora.

8 afișări

"Domnul Marga, doamna Andronescu sunt pregătiţi să vorbească despre Educaţie, dacă poate şi domnul Funeriu, pentru că am văzut că dânsul fuge şi de părinţi şi de toată lumea. Citeşte nişte hârtii scrise de cineva mai pregătit decât el. Noi avem specialiştii noştri, e o problemă de nivel al discuţiei, sper să reuşească domnul Funeriu", a spus Ponta.

Întrebat dacă va merge la discuţii cu Funeriu, Ponta a precizat că ministrul Educaţiei nu este şeful statului şi că pe această temă vor discuta specialiştii USL.

"Ce înseamnă că vom merge? Domnul Funeriu ne cheamă la consultări? E preşedintele ţării domnul Funeriu, sau cum? Ne cheamă la Cotroceni sau unde ne cheamă? Domnul Marga, doamna Andronescu sunt pregătiţi oricând, nu prea au un partener de discuţii care să înţeleagă ce înseamnă Educaţia. Dar poate că domnul Funeriu va veni cu doamna Badea, ştiu că dânsa a fost învăţătoare la o şcoală şi acolo probabil a învăţat cum se face educaţia în România", a spus Ponta.

El a arătat că a-i pune pe Marga şi Andronescu la aceeaşi masă cu Funeriu şi Anastase este "jignitor pentru ideea de şcoală".

Unul din doi elevi a promovat bacalaureatul în acest an, multe licee din ţară au avut promovabilitate zero, iar în majoritatea judeţelor procentul celor care au promovat este mult mai mic faţă de anul trecut. Rezultatele indică cel mai slab bacalaureat din ultimii 20 de ani.

În acest an, promovabilitatea la bacalaureat este de 44,47% la nivel naţional, înaintea contestaţiilor.

Ministerul Educaţiei a înregistrat 661 de eliminări la prima sesiune a bacalaureatului, candidaţii daţi afară de la test pentru fraudă nemaiputând susţine examenul în toamna acestui an şi nici în vara anului viitor.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că România este la răscruce iar rezultatele şi comportamentele de la bacalaureat sunt oglinda societăţii, precizând că naţiunea trebuie să aleagă dacă va merge pe mâna celor oneşti sau pe şmecherii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici