Ponta: "Moţiunea de cenzură a ACL, rămasă fără obiect după decizia CC pe OUG privind prezidenţialele". Premierul nu a fost prezent la citirea moţiunii.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că moţiunea de cenzură depusă de ACL a rămas fără obiect după ce Curtea Constituţională a declarat constituţională OUG 45 privind modificarea Legii alegerilor prezidenţiale.

Urmărește
337 afișări
Imaginea articolului Ponta: "Moţiunea de cenzură a ACL, rămasă fără obiect după decizia CC pe OUG privind prezidenţialele". Premierul nu a fost prezent la citirea moţiunii.

Ponta: Moţiunea de cenzură a ACL, rămasă fără obiect după decizia CC pe OUG privind prezidenţialele

Solicitat să comenteze faptul că OUG privind modificarea Legii alegerilor prezidenţiale a fost declarată constituţională de CC, Ponta a răspuns: ”Decizia se respectă şi cred că în felul ăsta moţiunea de cenzură de luni a rămas fără obiect”.

Ponta a precizat că, deşi a survenit decizia CC, parlamentarii puterii vor fi prezenţi la dezbaterea şi votul moţiunii.

El a arătat că decizia CC reprezintă un semnal foarte bun pentru Executiv.

”Mi se pare un semnal foarte bun pentru Guvern faptul că OUG referitoare la alegerile prezidenţiale a fost declarată de către Curte ca fiind constituţională. Asta este cel mai bine”, a mai spus Ponta.

Moţiunea de cenzură iniţiată de ACL a fost citită în plen, Ponta nu a fost prezent

Moţiunea de cenzură iniţiată de ACL împotriva Guvernului Ponta a fost citită, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, de către deputatul PNL Theodor Nicolescu, urmând ca dezbaterea şi votul asupra acesteia să aibă loc luni ora 16.00.

Premierul Victor Ponta nu a fost prezent la citirea moţiunii de cenzură.

Curtea Constituţională a respins, marţi, sesizarea PNL privind neconstituţionalitatea OUG 45/2014 care modifică Legea alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că sesizarea liberalilor privind neconstituţionalitatea OUG 45 privind alegerile prezidenţiale a fost respinsă ”pe formă”, iar speţa în cauză nu s-ar fi judecat pe fond, menţionând că liberalii iau act de decizia Curţii Constituţionale.

”Curtea Constituţională nu a stabilit că este constituţională sau neconstituţională, Curtea Constituţională a stabilit că este inadmisibilă sesizarea noastră, deci a respins sesizarea noastră pe formă, nu a judecat fondul. Pentru noi, momentan această procedură este încheiată. După părerea mea este păcat, dar, evident, din momentul în care avem o decizie a Curţii Constituţionale luăm act de ea, o respectăm şi mergem mai departe. Este păcat fiindcă problema pe care am sesizat-o şi pentru care am sesizat Curtea este aceeaşi. Nu s-a rezolvat în niciun fel”, a spus Iohannis.

ACL a depus, vineri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, acuzând că, prin promovarea unor acte normative, se urmăreşte fraudarea alegerilor prezidenţiale.

Moţiunea de cenzură se intitulează ”Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!”. Documentul cuprinde 12 pagini şi a fost semnat de 171 de parlamentari ACL.

Moţiunea de cenzură depusă de PDL şi PNL va fi citită miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, iar luni, 22 septembrie, va fi dezbătută şi va fi dat votul, a anunţat, marţi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici