Ponta: Nici eu, nici Antonescu nu excludem varianta unui candidat independent la preşedinţie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri seară, după aprobarea de către CExN a alianţei cu ACD, că nici el, nici liderul PNL Crin Antonescu nu exclud un candidat comun la preşedinţie independent.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nici eu, nici Antonescu nu excludem varianta unui candidat independent la preşedinţie

Ponta: Nici eu, nici Antonescu nu excludem varianta unui candidat independent la preşedinţie (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Ponta a anunţat că semnarea alianţei cu ACD, sub denumirea de Uniunea Social Liberală, a fost aprobată de Comitetul Executiv Naţional cu doar două voturi împotrivă.

El a precizat, răspunzând unor întrebări, că USL va avea candidat comun la preşedinţie.

"Sigur nu vom candida şi Crin Antonescu şi eu la funcţia de preşedinte, va fi un singur candidat", a menţionat el.

Întrebat dacă, la momentul realizării sondajelor pentru preşedinţie, el va obţine rezultate mai bune, va candida, Ponta a răspuns: "Cred că am o vârstă la care trebuie încă să mai aştept o perioadă".

Întrebat ce rost mai au sondajele, din moment ce el sugerează că nu va candida, Ponta a răspuns: "Pentru că pot fi alţi social-democraţi sau alte personalităţi independente. Noi nu vom propune pe cine vrem noi".

Întrebat dacă, în aceste condiţii şi pentru că protocolul USL nu stipulează că doar un membru al PSD sau ACD va fi desemnat candidat la preşedinţie, este exclusă susţinerea unui candidat independent, Ponta a răspuns: "Nici eu, nici domnul Antonescu nu l-am exclus, important este să avem un candidat pe care îl doresc oamenii".

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a dezbătut, vineri seară, protocolul agreat de liderii PSD şi ACD, pentru formarea Uniunii Social Liberale, care trebuie apoi validat de Consiliul Naţional şi semnat de Victor Ponta şi Crin Antonescu sâmbătă.

Protocolul pe care liderii PSD şi ACD îl vor semna, sâmbătă, ca act oficial al Uniunii Social-Liberale, stabileşte candidaturi comune la şefia CJ, la primăriile marilor oraşe, precum şi la listele de consilieri anexate acestora.

În protocol se arată că PSD şi ACD vor desemna candidaţi comuni la alegerile locale din 2011 la preşedinţia Consiliilor Judeţene, la listele de consilieri judeţeni, la primăriile oraşelor reşedinţă de judeţ, precum şi la listele de consilieri locali pentru acestea.

Protocolul mai prevede candidat şi listă comună la Primăria Capitalei şi la lista de consilieri generali.

Victor Ponta şi Crin Antonescu devin co-preşedinţi ai Uniunii Social-Liberale, protocolul nefăcând referire la niciun alt organism comun de conducere. Actul stabileşte că, acolo unde intervin dispute, organismele de conducere ale fiecărei părţi vor desemna câte trei membri, care, împreună cu cei doi co-preşedinţi vor încerca rezolvarea problemelor.

Protocolul prevede că, în afara candidaturilor comune la CJ şi primăriile reşedinţelor de judeţ, organizaţiile locale au libertatea de a decide dacă merg împreună sau separat, dar sunt "încurajate" să desemneze candidaţi comuni. De asemenea, protocolul consfinţeşte un mecanism bazat pe sondaje încrucişate pentru alegerea celui mai bun candidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici