- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (09.05.2013, 00:35)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: Nu eu, ci Pivniceru l-a selectat pe Niţu la Parchet. Eu l-am susţinut deoarece e candidat bun
Premierul Ponta a susţinut că nu a urmărit audierile candidaţilor pentru conducerea Parchetelor şi a afirmat că nu el, ci fostul ministru al Justiţiei Mona Pivniceru l-a propus pe Tiberiu Niţu la funcţia de procuror general al României, iar el a susţinut selecţia deoarece Niţu este un candidat bun.
Urmărește
524 afișări
Mona Pivniceru (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)
"Dacă vă referiţi cumva la cel propus pentru funcţia de procuror general, domnul Niţu a fost selectat de doamna Pivniceru şi cred că este un candidat foarte bun. Nu am văzut astăzi ce a făcut, dar nu l-am selectat eu, l-a selectat doamna Pivniceru şi am susţinut această selecţie, cred că e un candidat bun", a spus Ponta la Antena 3.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) i-a audiat miercuri pe Tiberiu Niţu, candidat la funcţia de procuror general al României, Bogdan Licu, propus prim-adjunct al acestuia, şi Codruţ Olaru, propus pentru funcţia de adjunct al procurorului general.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Aflat la CSM, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că nu este vorba de o competiţie între aceştia, după ce jurnaliştii au remarcat că primul a avut o prestaţie mai slabă decât cei propuşi ca adjuncţi ai lui.
Cazanciuc a fost întrebat de jurnalişti dacă nu ar fi oportună o rocadă între Codruţ Olaru şi Tiberiu Niţu, având în vedere prestaţia mai slabă a celui din urmă la audierea de la CSM, şi dacă crede că Niţu este potrivit să conducă Ministerul Public un procuror care nu are atât de multă experienţă ca cei propuşi să îi fie adjuncţi.
Ministrul a răspuns că şi Tiberiu Niţu, şi Codruţ Olaru au o experienţă de 17 ani şi jumătate în Ministerul Public. "Au experienţe profesionale diferite şi, aşa cum spuneam, pot să facă echipă extrem de bine, fiecare cu calităţile şi micile defecte pe care, evident, fiecare dintre noi le putem avea", a spus Cazanciuc.
Demnitarul a mai răspuns, la întrebările jurnaliştilor, că în opinia lui Tiberiu Niţu "este, în momentul de faţă, cea mai bună soluţie pentru conducerea Ministerului Public, pentru a face echipă cu ceilalţi procurori".
Întrebat dacă nu crede că Niţu va fi eclipsat de adjuncţii săi, aşa cum s-a întâmplat la interviurile de miercuri, ministrul Justiţiei a răspuns: "Aceasta este aprecierea dumneavoastră. Aprecierea profesionistă este că toţi au avut o prestaţie foarte bună. Nu discutăm de o competiţie între ei, discutăm de o echipă".
În cadrul interviurilor, candidaţii la funcţiile de conducere în Ministerul Public şi-au prezentat actictivitatea de până acum şi proiectele de management şi au răspuns la întrebările membrilor CSM.
Joi, vor fi audiaţi şi candidaţii la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Laura Codruţa Kovesi - şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Alina Bica -, precum şi procurorul propus pentru funcţia de adjunct al şefului DIICOT, Elena Giorgiana Hossu.
Tot joi, Secţia de procurori a CSM va emite avizele pentru cei şase candidaţi la şefia parchetelor, cu o zi mai devreme decât a anunţat anterior, acestea urmând să fie trimise vineri Ministerului Justiţiei.
Cele şase propuneri au fost făcute de către premierul Victor Ponta, pe 3 aprilie, când acesta era şi ministru interimar al Justiţiei.
Potrivit Legii 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
Şeful statului poate refuza motivat numirea în funcţiile de conducere din Ministerul Public.
Acesta este al doilea demers pentru ocuparea posturilor de conducere din parchete, primul fiind iniţiat anul trecut, când la conducerea Ministerului Justiţiei se afla Mona Pivniceru.
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
-
ieri, 22:27