Ponta: Nu ne-am retras semnăturile de pe moţiune pentru că nu am căzut la înţelegere cu PDL, ca PNL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seară, după şedinţa CexN, că PSD a decis să nu îşi retragă semnăturile de pe moţiunea de cenzură, spre deosebire de PNL, pentru că "nu a căzut la înţelegere cu PDL".

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu ne-am retras semnăturile de pe moţiune pentru că nu am căzut la înţelegere cu PDL, ca PNL

Ponta: Nu ne-am retras semnăturile de pe moţiune pentru că nu am căzut la înţelegere cu PDL, ca PNL (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Întrebat despre moţiunea de cenzură depusă după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe Legea educaţiei, în condiţiile în care parlamentarii PNL şi-au retras semnăturile, Ponta a răspuns: "Nu era cazul să retragem semnăturile, pentru că nu trebuie să dăm profesorilor impresia că dăm înapoi sau că am căzut la înţelegere cu PDL. Noi nu am căzut la înţelegere cu PDL".

Preşedintele PSD a afirmat că anunţul PDL legat de transferarea în plenul reunit al Parlamentului a deciziei de luni a Birourilor Permanente cu privire la returnarea către Guvern a legii educaţiei este motivată de modalitatea de numărare a voturilor.

"Dacă va număra doamna Roberta Anastase, înţelegeţi de ce. Ei (PDL-n.r.) toate deciziile vor să le ducă la Roberta Anastase, pentru că ea fură la vot şi atunci nu mai contează ce votează parlamentarii", a spus Ponta.

Întrebat cum comentează afirmaţia liderilor PDL despre aşa-zisul "Birou Permanent din umbră" al Camerei Deputaţilor convocat de opoziţie, Ponta a răspuns: "În matematica pe care orice om o cunoaşte, şapte membri ai Biroului Permanent înseamnă majoritate faţă de cei şase ai Robertei Anastase. Faptul că pentru Roberta Anastase şase este mai mult decât şapte este nu doar o problemă de matematică, ci şi o problemă de bun-simţ".

Parlamentarii liberali şi-au retras, luni, semnăturile de pe moţiunea de cenzură depusă după asumarea răspunderii pe Legea educaţiei, ei transmiţând documentele în acest sens Birourilor reunite, astfel că moţiunea nu mai are numărul de semnături necesare pentru a putea fi dezbătută.

Din cele 137 de semnături pe moţiunea de cenzură, 73, ale parlamentarilor liberali, au fost retrase, Birourile Permanente ale celor două Camere luând act de solicitările individuale ale acestora.

În condiţiile în care pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură sunt necesare 119 de semnături, moţiunea de cenzură nu mai îndeplineşte condiţiile regulamentare pentru a putea fi citită în plenul Parlamentului.

Conducerea Parlamentului a luat act, luni, că moţiunea depusă de opoziţie "nu mai are susţinerea constituţională necesară", după ce parlamentarii PNL şi-au retras semnăturile de pe acest document, a anunţat chestorul Senatului Ioan Chelaru (PSD), după şedinţa Birourilor permanente reunite.

El a mai declarat că membrii conducerii Parlamentului au decis, ca urmare a Deciziei 1431 a Curţii Constituţionale, să restituie Guvernului proiectul de Lege privind educaţia naţională, "constatându-se că prin decizia instanţei constituţionale angajarea răspunderii de către Executiv este neconstituţională".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici